Blue Sky Film – Úplně mimo

Blue Sky Film jede podle plánu a tak ve čtvrtek 11. června 2009 za 49,- Kč je na řadě další komedie s názvem Úplně mimo. Má jít o komedii živelnou a demoliční, vyváženou a skvěle natočenou, kterou si zamilujete nebo ji budete nenávidět.

 

  

Roland najde policejní uniformu. Neodolá pokušení a v uniformě se jde naobědvat na policejní stanici. Tam potká okouzlující ženu, která zoufale bojuje s příbuznými o své dítě. Rolandovi se hra na četníka zalíbí, a tak neváhá ani minutu a vrhá se do vyšetřování případu. Jeho nadšení je mnohem větší než jeho schopnosti. Potíže číhají na každém kroku, protože Roland je pro město chodící živelná pohroma.

 

 

I přesto, že obal uvádí jako speciálního hosta Terryho Gilliama, hodnocení na imdb dosahuje 63 a na csfd dokonce jen 28 %. Takže kromě častého slova odpad jen stručné citace:

 

 

Doby, kdy francouzská komedie byla zárukou kvality, jsou už dávno pryč. Někdy název až příliš dobře vystihuje celý film a Úplně mimo je jedním z příkladů.

 

 

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2006

Délka: 88 minut

Světová premiéra: 5. dubna 2006 – Francie, Belgie

Původní název: Enfermés dehors / Locked Out

Režie: Albert Dupontel

Scénář: Albert Dupontel

Produkce: Richard Grandpierre

Hudba: Ramon Pipin

Kamera: Benoît Debie

Společnost: Eskwad / Contre Prod / Union Générale Cinématographique / France 2 Cinéma / Caroline Films / Soficinéma / Canal+ / CinéCinéma

 

 

 

Hrají: Albert Dupontel (Roland), Claude Perron (Marie), Nicolas Marié (Duval-Riché), Hélene Vincent (Madam Duvalová), Roland Bertin (M. Duval), Yolande Moreau (Gina), Bouli Lanners (Youssouf), Bruno Lochet (M’Burunde), Philippe Duquesne (L’Indien), Lola Arnaud (Coquelicot), Dominique Bettenfeld (seržant Kur), Serge Riaboukine (nadporučík Lascoumes), Yves Pignot (L’épicier), Philippe Uchan (Jacques Duval-Riché), Gilles Gaston-Dreyfus (prezident Bartel), Patrick Ligardes (Le conseiller Bartel), Edouard Montoute (šofér autobusu), Terry Gilliam (Le faux bébé), Terry Jones (Un SDF), Jackie Berroyer (zákazník sex-shopu), Gustave de Kervern (Flic déposition), Pascal Ternisien (Le juge d’instruction), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný?