Filmag dětem – Želvy ninja 1. DVD

Zatímco některá vydavatelství si dávají „dočasnou" pauzu, jiná se zjevují, jiná zavádějí novou ediční řadu. Některá vydavatelství zvedají cenu skoro k dvojnásobku obvyklosti, jiná se drží stále na stejné ceně. Filmag zahajuje novou ediční řadu Dětem – ve středu 17. června 2009 by se měl na pultech objevit první disk televizní legendy Želvy ninja za 45,- Kč. Na každém disku budou 4 epizody a disků by mělo vyjít postupně 13.

 

  

Želví animovaný seriál se stal doslova legendou. Donatello, Leonardo, Michelangelo a Raphael – čtyři naprosto originální želváci, kteří zmutovali do lidské velikosti. Jsou navíc v pubertě, takže všechno kolem sebe berou s pořádnou měrou nadsázky a s humorem. Šéfem ceké této podivné party je Leonardo, který to umí s katany, pak je to Donatello, jenž zase ovládá boj s holí a mimo jiné je vědeckotechnickým géniem. Další dva ninjové se jmenují Michelangelo (expert s nunčaky) a Raphael (expert s dýkami saie). Bojové schopnosti jim předal jejich mistr Tříska, moudrý bojovník, skrývající své schopnosti pod zmutovanou stařeckou podobou krysy. Jejich lidským společníkem je pak reportérka April O’Neilová. A všichni společně mají jedinou náplň – bojovat za každých okolností se zločinem.

 

Hlavním protivníkem jim je Trhač, kterého také vyučil Tříska, jenže Trhač ho poté zradil. Nynějším nadřízeným Trhače je mimozemšťan Krang, který dříve vládl v Dimenzi X. V páchaní všech možných zločinů těmto dvěma padouchům pomáhá spousta mutantů v čele s Rocksteadym a Bebopem a také armáda Ninja foot klanu.

 

A za všechny citace jedna jediná:  

 

Neuvěřitelná slátanina, která však pro jednu generaci znamenala kult a důvod proč být každý úterní podvečer před televizí.

 

Některá očekávání určitě naplněna nebudou, jak po vydání uvádí kolega Pavel M. na svém webu:

 

Českou verzi vyrobila společnost Řitka video v DW agentuře v roce 2009.

 

DVD obsahuje 4 díly:

1. Změna je život (21:31 min.)
2. Past na robokočky (21:32 min.)
3. Robokočky útočí (21:34 min.)
4. Setkání s Casey Jonesem (21:34 min.)
Japonsko, 2003-2004

 

Žánr: Animovaný / Akční / Dobrodružný / Sci-fi / TV seriál

Země původu: Japonsko

Délka: 4×25 minut

Původní název: Teenage Mutant Ninja Turtles

Režie: Yuji Kojima

Námět: Kevin Eastman, Peter Laird (comics)

Scénář: David Wise, Patti Howeth

Produkce: Yasushi Kawasaki, Kengo Nakamura

Hudba: John Siegler

Kamera: Tae-Hee Huh, Kang-Ok Kim

Společnost: Konami Computer Entertainment

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: žádný