Aha! – Světoběžník 8 – To je Amerika!

Řada pondělního Aha! "Světový dokument" a její nová cestopisná série Světoběžník se dostává ke svému dalšímu pokračování. V pondělí 22. června 2009 vyjde osmý disk tohoto desetidílného cyklu s názvem "To je Amerika!" a s podtitulem od New Yorku po San Diego. Cena 49,- Kč.

To je Amerika! Od New Yorku po San Diego…

NEW YORK – 29:51

Město neomezených možností, diplomacie a zábavy. Navštívíme Manhattan, poznáme luxus proslulé Fifth Avenue, budeme obdivovat majestátní Empire State Building či muzikálovou Broadway.

WASHINGTON – 17:50

Hlavní město tvoří přesný geometrický čtverec se středem u Capitolu. Zavítáme také do Nové Anglie, první zdejší oblasti osídlené bílými osadníky, kde na nás ještě dnes dýchá kouzlo vesniček postavených ve starém anglickém stylu.

LAS VEGAS – 21:38  

Metropole hříchu a hazardu, město luxusu a zábavy, jehož divoké srdce tepe ve vlastním časoprostoru. Většinu návštěvníků sem přivádí především hráčská vášeň a noční hýření. Po setmění tu totiž platí jediný zákon: bavit se až do rána.

SAN FRANCISCO – 22:42 

Rozhodně jedno z nejkrásnějších měst světa. Uvidíme viktoriánské domy, které připomínají domečky pro panenky, věhlasný Golden Gate Bridge i největší čínskou čtvrť, v níž si připadáte jako v samotném Pekingu.

FILADELFIE – 23:44

Největší město Pensylvánie, město historických památek a univerzit, někdejší americká metropole, kde došlo k vyhlášení Deklarace ezávislosti a byla schválena americká ústava. Zdejší Liberty Bell je dodnes symbolem nezávislosti a svobody.

SAN DIEGO – 23:50

Původně koloniální osada, dnes velký přístav a vojenská námořní základna. Můžeme obdivovat nejen nekonečné pláže, ale i bohatou rchitekturu, zejména poutavý Old Town. Město na mexické hranici přitahuje návštěvníky kombinací amerického životního stylu s naprosto dlišnou kulturou Mexika.

MIAMI – 14:44

Všehochuť lidí a kultur, luxusu i chudoby. Tak se dá charakterizovat největší město jihovýchodní Floridy, kde neustále svítí slunce a kde zábava nekončí ani po půlnoci. Navštívíme okouzlující písčité pláže Miami Beach i přírodní scenerie národních parků Yellowstone a Yosemite.

BOSTON – 28:09

Jeden z nejstarších přístavů na východním pobřeží, hlavní město státu Massachusetts, středisko vysokých škol, vědy a výzkumu, jehož ýznam podtrhuje nedaleko ležící Cambridge. Boston je ale i uznávaným střediskem vrcholového sportu.

Zadní strana 

Údaje o DVD:

Délka: 183 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný