Filmhouse – Vinnetou a míšenka Apanači

Série dobrodružných příběhů podle románů Karla Maye se pomalu chýlí ke konci. Dnes, v úterý 23. června 2009 jsme mohli na stáncích zakoupit díl s číslem 12, Vinnetou a míšenka Apanači, za již obvyklých 50,- Kč. Ještě čtyři týdny, a série Hrdinové Divokého Západu přicházejí, bude kompletní.

Půvabná míšenka Apanači dostává k narozeninám neobvyklý a vzácný dárek – zlatý důl. Tento dárek je však zároveň smrtelně nebezpečný. Její otec zlatokop Mac Haller je kvůli němu zavražděn a Apanači se svým malým bratrem se stává štvanou zvěří. Jen ona totiž ví, kde je zlato. Právě to chtějí získat vrazi jejího otce a neváhají se dát do spolku s obávaným Curly Billem. Tento ničema terorizuje město i celé okolí. Proti jeho bandě jí může pomoci jedině lovec kožešin Jeff a Vinnetou s Old Shatterhandem. A Sam Hawkens u toho rozhodně nesmí chybět.
 
 
Hlavní hrdinkou, kromě Vinnetoua a Old Shatterhanda, je tentokrát žena – míšenka Apanači, kterou ve filmu hrála tehdy dvaadvacetiletá bývalá sekretářka Ursula (pro přátele Uschi) Glas.  Film se opět natáčel v Jugoslávii u Omiše, Splitu, Zrmanja-Canyonu u Obrovacu a Rastevic u Benkovacu. Podrobnosti a bližší informace zde .
 
 
Země původu: Západní Německo, Itálie, Jugoslávie
Rok vzniku: 1966
Originální název: Winnetou und das Halbblut Apanatschi
Žánr: Western, dobrodružný
Režie: Harald Philipp
Scénář: Fred Denger
Kamera: Heinz Hölscher
Hudba:  Martin Böttcher
Hrají: Vinnetou: Pierre Brice (Stanislav Fišer). Old Shatterhand: Lex Barker (Vladimír Ráž). Sam Hawkens: Ralf Wolter. Jeff: Götz George. Apanači: Uschi Glas. Mac Haller: Walter Barnes. Curly-Bill: Ilija Dzuvalekovski. Judge: Mihail Baloh. Happy: Marinko Cosić. Sloan: Petar Dobrić. Pincky: Vladimir Leib. Bessie: Nada Kasapić. Hank: Abdurahman Salja. Mine-Yota: Marija Crnobori. Doktor: Branko Spoljar. Blacky: Sime Jagarineć a další… 
 
 

Údaje o DVD:

Zvuk:  DD 5.1 německy, DD 2.0 německy, DD 2.0 česky
Titulky: české
Obraz: barevný 2,35:1 anamorfní
Délka: 87 minut

Typ DVD: DVD 9
Bonusy: Upoutávka, z natáčení, filmový omyl, fotogalerie, zajímavosti, profily postav (Apanači, Max Haller)