MediaWay – Galactik Football 5

Společnost MediaWay pokračuje v další ze svých DVD kolekcí – jde o animovanou sérii Galactik Football známou z Jetixu. Cena jednoho DVD je 49,- Kč. Celá kolekce (9 DVD) s poštovným vás vyjde na 440,- Kč. Pátý disk by se na stáncích měl objevit 25.06.2009.

Na každé planetě v galaxii existuje starobylá síla. Mocná a magická energie, které zde na Akilienu říkame: Dech. Tato moc je tak silná, že musí být spoutána! Uvolňuje se pouze při galaktickém fotbalu nejúžasnějším sportu celého vesmíru. Avšak před patnácti lety, Akilianem otřásla ohromná exploze, která zničila naši magickou sílu, a pohřbila tím i naše šence, poháru galaxie. Patnáct dlouhých let, bez silného týmu a všude kolem je jen sníh a led. Nyní se však naděje vrátila, mladí a odvážní hráči se snaží předešlou sílu Akilienu, opět získat zpět. Náš osud je v jejich rukou.

Útočník

Dneska hrají Snow-Kids proti oslnivým Shadows a Micro-Ice je stále nezvěstný! Aarch začíná šílet – jak bez něj budou hrát? D’Jok viní z Micro-Icova zmizení Mei, protože chtěla nastoupit v roli útočnice. Micro-Iceova nepřítomnost vytváří v týmu nepříjemnou atmosféru. Tu umocňuje i Clampův klon, kterého vyslal Bleylock na místo skutečného Clampa. Nepřítel je nyní uvnitř akademie.

Černá díra

Micro-Iceův návrat znamená pro všechny velkou úlevu. Aarch už ho ale nahradil, protože Snow-Kids zrovna odjíždějí sehrát odvetný zápas s Shadows. Snow-Kids se v prvním kole moc nevytáhli, takže jestli tenhle zápas prohrají, mohou se rozloučit se svým snem. Mezitím se Clampův klon snaží extrahovat z Transova těla MetaFlux. Mohou za těchto podmínek Snow-Kids sehrát úspěšný zápas proti Artergorově týmu, který je stále nabitý minulým vítězstvím?

Poslední šance

Končí první poločas zápasu mezi Snow-Kids a Shadows a našim mladým hrdinům nezbývá žádná energie. Nechávají se spoluhráči vyprovokovat a Thran vypadá úplně vyčerpaně. Prohrávají 3:0. Jediný Rocket nabírá druhý dech. Jenomže jak by mohl sám vyhrát celý zápas? Clamp je stále zamčen v Technoidově laboratoři. Pokouší se navázat kontakt s akademií. Podaří se mu to?