North Video – Profesionálové – DVD 7

Alibi nechybí, jsou tu však pochyby, služební nadšení nestačí k zatčení – a potom volá bezradný premiér, CI 5 kde jsi? Již sedmý disk seriálu Profesionálové by měl vyjít díky North Video již zítra, v pátek 26. června 2009. Cena 49,- Kč.

Tenhle seriál jsem měl docela rád, a protože jsem ho hezkých pár let neviděl, docela jsem se na jeho trafikové vydání těšil. Ale přiznám se, že taková oddanost jako například vůči Sherlocku Holmesovi tu už není. Je to přece jen poněkud jiný žánr.

Co mě však docela zklamalo, byl fakt, že místo tří dílů se na DVD začaly objevovat pouze díly 2. A to byl také důvod,  proč jsem se nakonec rozhodl, že další disky už kupovat nebudu. U Chalupářů jsem tuto taktiku ještě zkousl, ale tam šlo „jen“ o 6 DVD.

Vysvětlení vydavatele, proč k tomuto kroku přistoupil, zní docela věrohodně.  Zlepšení kvality obrazu, které s sebou logicky nese navýšení objemu dat, by takovým důvodem skutečně být mohlo. Ale já osobně tomu nevěřím. Rád bych, ale nějak to nejde. Už téměř pátý rok se pohybuji v oblasti levných DVD a určité praktiky, které na tomto trhu opakovaně objevují, ve mě vyvolávají tuto nedůvěru. Navíc mi kvalita prvních DVD se třemi díly připadala plně dostačující.

Ale to je čistě můj problém. Zkrátka nemusím mít všechno za každou cenu a docela spolehám na to, že podobně jako u jiných seriálů se nakonec s Profesionály setkám za pár korun ve výprodeji.  Ale pro ty, kteří netrpělivě čekají na každé další pokračování, zde máme dobrou zprávu: CI 5 je na cestě k vám – další dva díly na dalším disku, již sedmém, vyjdou v pátek 26. června 2009.  

Žánr: krimi, akční
Země původu: Velká Británie
Rok vzniku: 1977
Originální název: The Professionals
Režie: Charles Crichton, Tom Clegg, Ernest Day, Francis Megahy, Martin Campbell, Sidney Hayers, Peter Medak, David Wickes, Pat Jackson, Douglas Camfield
Námět: Brian Clemens
Scénář: Brian Clemens, Ranald Graham, Gerry O’Hara, Anthony Read, Roger Marshall, Christopher Wicking, Edmund Ward, Don Houghton, Dennis Spooner, Stephen Lister, Tony Barwick
Hrají: Lewis Collins, Martin Shaw, Gordon Jackson, Ian McDiarmid, Pierce Brosnan, Jiří Pravda, David Suchet, Peter Cellier, Patrick Malahide, Patricia Quinn, Vicki Michelle, Nick Brimble, David Bradley
Údaje o DVD:
Délka: 101 minut
Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky (dabing Česká produkční 2000 pro CET 21)
Titulky: česky vypínatelné u českého zvuku, česky napevno s anglickým zvukem
Obraz: barevný remasterovaný PAL DVD9 4:3
Bonus: Dále připravujeme (trailery: Lady Chatterleyová, Arizona Dream, Ledová bouře, Muž, který plakal, Ponorka U-571, Váha vody)