North Video – Červený bedrník – DVD 2

 

Druhé DVD Červeného bedrníka vyjde v pátek 26. června 2009. Tajemný příběh, který by mě tak zasáhl a zranil, jako žádný jiný, kdybych ho býval byl viděl. Cena 49,- Kč. Díl s názvem Valentin Gautier vydává North Video ve spolupráci s Mido Filmem Brno.

 

 

Richard E. Grant v romantickém šestidílném seriálu z období Francouzské revoluce. 

Francouzská revoluce začala požírat své vlastní děti a gilotina, tehdy zbrusu nový vynález, je stále nenasytnější. Fanatický Robespierre (Ronan Vibert) rozpoutal porevoluční teror a všechny své odpůrce posílá na popraviště. Snad by nakonec vyvraždil půlku Francie, kdyby mezi ním a gilotinou nestál muž, který mu jako jediný dokáže vzdorovat – sir Percy Blakeney , který inkognito vystupuje jako Červený bedrník (Richard E. Grant). Snaží se bojovat s onou zvláštní formou nespravedlivé spravedlnosti a nečiní si nárok na světskou slávu ani na vděk zachráněných. Přisluhovači revoluce jsou stále nebezpečnější. Kromě Robespierra se musí obávat především nelítostného šéfa tajné policie Chauvelina (Martin Shaw – Doyle ze seriálu Profesionálové). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve druhé epizodě seriálu požádá Bedrníka o pomoc markýz de Rochambeau. Je nucen uprchnout z Paříže, ale jeho nemocná dcera Helena se skrývá v klášteře ve Vendée. V okolí zuří občanská válka. Městu Cholet vládne Gabriella Damiensová, nikoli náhodou přezdívaná madam Gilotina, a také ona Helenu usilovně hledá. Ve snaze lapit Červeného bedrníka sem přijíždí i policejní šéf Chauvelin. Z krvavé bitvy, která město čeká, nikdo neodejde nepoznamenám.

Seriál ČERVENÝ BEDRNÍK se natáčel v Čechách a uvidíme v něm exteriéry českých hradů a zámků, stejně jako tváře domácích protagonistů, kteří se na natáčení podíleli. 

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Dobrodružný
Země původu: Velká Británie / Česká republika
Rok vzniku: 1999
Délka: 270 minut (3×90)
Původní název: The Scarlet Pimpernel
Režie: Simon Langton, Patrick Lau, Graham Theakston
Scénář: Richard Carpenter, baronka Emmuska Orczy
Produkce: Johan Eliasch, Delia Fine, Julian Murphy, Kevan Van Thompson, Tony Virgo, Hannah Rothschild, Morgan Mason
Hudba: Michal Pavlíček
Kamera: Simon Kossoff
Společnost: A&E Television Networks / BBC Birmingham / London Film Productions / Space Films
Natáčeno: Česká republika / Velká Británie
Hrají: Richard E. Grant (Sir Percy Blakeney), Ronan Vibert (Robespierre), Gerard Murphy (Planchet), Elizabeth McGovern (Lady Marguerite Blakeneyová), Anthony Green /Sir Andrew Ffoulkes), Martin Shaw (Chauvelin), Beth Goddard (Lady Suzanne De Tourneyová), Ron Donachie (Mazzarini), Christopher Fairbank (Fumier), Jonathan Coy (princ z Walesu), Emilia Fox (Minette Rolandová), Michaela Flenerová (Jannet Carnotová), Milton Johns (Fisher), John McEnery (Sir William Wetherby), Jim Sturgess (Erik), Pavel Kříž (důstojník), Daniel Rous, Petra Špindlerová (Suzanne), Zdeněk Srstka (exekutor), a další 

 

Údaje o DVD:

 

Délka: 88 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (1,66:1)

Bonus: z naší nabídky