Deník / Země pohádek – Bubáci a hastrmani 2

V sobotu 27. června 2009 vychází v edici 60 nejlepších večerníčků disk s číslem 59 – Bubáci a hastrmani 2. Vydává Deník ve spolupráci s vydavatelstvím Země pohádek, cena je 49,- Kč. Kouzelný pohádkový seriál podle knížky Josefa Lady přináší příběhy strašidla Mulisáka, hastrmana Brčála a dalších pohádkových postaviček.

Animovaný seriál Bubáci a hastrmani vznikl podle u nás několikrát vydané a oblíbené stejnojmenné knížky Josefa Lady. Ladův přístup ke strašidlům je osobitý a vstřícný. Prý říkával, že strašidla opravdu na světě jsou a je jich mnoho. Jsou tady proto, aby se jich děti nebály a mohly si s nimi hrát.

Autor a filmoví tvůrci nás zavádějí do malebné vesničky Syslov a okolí, kde spolu ve vzácné shodě žijí hastrman Brčál, jeho synek Pulec, strašidlo Mulisák s malým Bubáčkem, a samozřejmě i obyvatelé Syslova se svými dětmi. Do jejich života zasahuje i podivínská hraběnka Truc-Hanzlová a Bílá paní. Všechny tyto lidské i pohádkové bytosti vytvářejí malebný obraz české vesnice, do které Josef Lada zasadil svůj laskavý humor a svá strašidla obdařil vlastnostmi obyčejných venkovských lidiček.

 

 

DVD obsahuje 13 příběhů:

1. O neposlušných kůzlátkách
2. O Červené Karkulce
3. Sedm krejčích a jedna moucha
4. Budulínek Mandelinka
5. O hodném slonu a zlomyslném krejčíkovi
6. O koníku Ferdovi
7. Vašíkova cesta do Betléma
8. Honza v pekle
9. O zázračném jablíčku
10. Perníkový dědek
11. O líném Honzovi
12. Masopust
13. Jak šlo vejce na vandr.