Aha! – Světoběžník 9 – Šňůra mořských perel

 

Řada pondělního Aha! "Světový dokument" a její nová cestopisná série Světoběžník se dostává ke svému dalšímu pokračování. V pondělí 29. června 2009 vyjde devátý disk tohoto desetidílného cyklu s názvem "Šňůra mořských perel". Cena 49,- Kč

 

KANÁRSKÉ OSTROVY (30:00)

Vysoké hory, nekonečná obloha, přírodní parky, chráněná území – takový je neopakovatelný charakter těchto větrných ostrovů. Dlouhé písečné pláže a velmi zajímavá historie i z doby Kryštofa Kolumba.

PORTUGALSKO (29:56)

Země objevitelů a mořeplavců poznamenaná pět set let trvající nadvládou Maurů. Jistě vás zaujme úchvatná krajina s bohatou historií a tradicemi i srdečná přátelskost jejích obyvatel.

ŘECKO – 1. část (30:00)

Korfu a Lefkada mají co nabídnout. Korfu mořské laguny nedaleko Kassiopi či zámeček Achilleion, Lefkada pak překrásné pláže i strmé vápencové útesy. Letovisko Parga na západě Řecka vás okouzlí nejen mytickou řekou Acheron, k jejímž pramenům se můžete vydat, ale třeba i dvěma byzantskými hrady, jejichž trosky rozhodně stojí za návštěvu.

ŘECKO – 2. část (30:00)

Kefalonie a Zakynthos, jejich příbuzní Mykonos a Santorini ze souostroví Kyklady a Rhodos, největší ostrov souostroví Dodekanes, jsou ta nejatraktivnější místa, jež může Řecko nabídnout. Když k tomu přidáme ještě metropoli Athény s legendární Akropolí, získáme šňůru těch nejkrásnějších perel Středomoří.

IBIZA (30:01)

Často bývá považována za jeden z nejklidnějších a nejkrásnějších baleárských ostrovů. Nepochybně vás zaujme přírodními krásami, nekonečnými písečnými plážemi, průzračnou vodou vhodnou
k potápění a třeba i tím, že se stala centrem noční zábavy celého Středomoří.

ŠPANĚLSKO (29:32)

Navštivme zemi pláží a přístavů, historický Madrid a jeho skvostnou galerii Prado, ale i Baleárské a Kanárské ostrovy, kde se španělská kultura mísí s místními zvyky a osobitým vlivem jejich obyvatel.

 

Údaje o DVD:
Délka: 180 minut
Obraz: barevný, PAL, 4:3 (1,33:1)
Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky
Titulky: české

Typ disku: DVD 9
Bonus: Upoutávky na další díly (0:45 česky)