Blesk – Taková normální rodinka 1

Chalupáře máme úspěšně za sebou, a hned se můžeme těšit na další kultovní seriál "pro pamětníky". Ve čtvrtek 2. července 2009 nám Blesk připravil další lahůdku – první dvě epizody osmidílného seriálu dle předlohy Fan Vavřincové – Taková normální rodinka. I když … co si budeme povídat, Hanákovi nejsou zase tak úplně "normální" …

Seznamte se, představují se vám Hanákovi. Babička (Marie Rosůlková) píše detektivky, které jí nikdy nikdo nevydal, její dcera Cilka (Dana Medřická) má zase ve zvyku se zčistajasna vprostřed věty rozezpívat, její manžel Oldřich (Zdeněk Řehoř) se nevěnuje ničemu jinému než svým želvičkám (kdo by neznal Poldinky), myšičkám a jiným zvířatům. Starší dcera Pavla (Jana Štěpánková) cvičí jógu a s kamenným klidem snáší darebáctví svých dvojčat Petra a Pavla, kterým nikdo neřekne jinak než Raubíři, a tiché podivínství svého manžela Petra (Eduard Cupák), který jen jí, spí a čte noviny. A do této rodiny se chystá její mladší sestra Kateřina (Daniela Kolářová) uvést svého plachého nastávajícího Zdeňka (Jaromír Hanzlík).

 

DVD s pořadovým číslem 1 obsahuje dva díly seriálu:

1. Ženich (42:49) – První příběh ze života jedné normální rodinky. Káča si přivádí ženicha Zdeňka, ale bojí se, že jí uteče, když zjistí, že rodinka možná až zas tak normální není.

 

2. Před svatbou (55:05) – Chystá-li se svatba, bývá vždycky v rodině hodně starostí. A v takové normální rodince je jich samozřejmě dvojnásob. Maminka se stará a zařizuje. Ženich Zdeněk chce pozvat svoji protivnou babičku, nevěsta je proti. Chystá se malování bytu, ženy se bojí, že malíř nepřijde a budou muset malovat samy. Zkrátka takový normální večer jedné velké rodiny. A jak to dopadne?

Zadní strana předchozího vydání (více dílů na disku) 

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1971

Režie: Jaroslav Dudek

Námět: Fan Vavřincová

Scénář: Fan Vavřincová, Věrna Němotová

Hudba: Luboš Fišer

Kamera: Jindřich Novotný

Hrají: Marie Rosůlková (babička), Dana Medřická (maminka), Zdeněk Řehoř (otec), Jana Štěpánková (Pavla), Eduard Cupák (Petr), Daniela Kolářová (Kateřina), Jaromír Hanzlík (Zdeněk), Jiří Hybš (rabubíř), Václav Hybš (raubíř), Jiřina Šejbalová (Zdeňkova tetička), Jiřina Bohdalová (slečna Lichá), Oldřich Nový (účetní Koníček), Jaroslav Moučka (malíř pokojů), Vítězslav Černý

Údaje o DVD: 

Zvuk: DD 2.0 česky

Titulky: české pro neslyšící

Typ DVD: DVD 9

Délka: 98 minut

Obraz: černobílý 4:3

Bonusy: Pokračování příště… (37:59 min., dokument o seriálu, rozhovory s herci a tvůrci), DVD obsahuje audiopopis pro těžce zrakově postižené.