Mirax – Transformers: Armada – DVD 1

Dnes 2. července 2009 se na pultech objevilo další neohlášené překvapení vydavatelství Mirax. Pro milovníky a přízvince robotů, kteří se dokáží přetransformovat v libovolné dopravní prostředky, je tu první DVD japonského animovaného seriálu – Transformers: Armada za cenu 39,- Kč.

Kdysi dávno, před mnoha světelnými lety, vznikli ve vnitru kosmosu zvláštní tvorové – transformeři. Na planetě Cybertron mezi nimi vypukla ukrutná válka, která byla způsobena expanzí Minikonů. Minikonové nebyli ochotni sklonit hlavu ani před Autoboty, ani před Decepticony. Po četných nesmyslných bitvách a spoustě obětí uzavřeli Autoboti a Decepticoni spojenectví a mír, vyhostili Minikony na obrovskou kosmickou loď a vystřelili je do vesmíru, aby už nikdy v budoucnosti nemohli způsobit další galaktickou válku. Po delším cestování narazila loď na měsíc kroužící kolem planety s názvem Země. Nákladní prostor vesmírné lodi byl poškozen, Minikoni zaplavili planetu a po několik milionů let zůstali ukryti v hloubi země čekajíce na okamžik, kdy se této planety budou moci zmocnit.
DVD obsahuje 5 dílů seriálu:
1. Setkání (First Encounter) 
Tři spolužáci ze základní školy Red, Carlos a Alexis objeví v poušti skrytou mimozemskou loď. Když ji zkoumají, naleznou podivný artefakt, který se z ničeho nic přemění v malého robota. V tu chvíli se na scéně z ničeho nic objeví dva roboti další, podstatně větší. Jeden chce získat nový úlovek dětí, druhý se mu v tom snaží zabránit.
2. Přeměna (Metamorphosis) 
Bitva dvou obřích robotů pokračuje a na stranu každého z nich se navíc přidávají dva další. Děti proto opět prchají do lodi, kde z palubního počítače zjistí, že se jedná o zástupce dvou znepřátelených frakcí, Decepticonů, kteří pasou po takzvaných Mini-Conech, jejichž zástupcem se ukáže být i malý robot, který děti doprovází, a Autobotů, kteří se snaží jejich plány překazit. Po bitvě, kdy Decepticoni ve vedení Megatrona uprchnou na svou základnu na měsíci, se Autoboti pod vedením Optima Primea seznámí s dětmi a na lodi oživí další dva Mini-Cony.
3. Základna (Base) 
Zatímco se děti seznamují se svými vlastními Mini-Cony a dvěma společníky Optima Primea, Hot Shota a Red Alerta, na Měsíci se Megaron a jeho Decepticoni Starscream, Demolisher a Cyclonus připravují na další útok. Jejich záměrem je najít co nejvíce Mini-Conů, kteří byli před miliony lety roztroušeni po celé Zemi, a s jejich schopnostmi porazit Autoboty. Na nalezení Mini-Conů mají štěstí však spíš právě oni, na konci epizody má svého vlastního robota už i Hot Shot a Red Alert.
4. Parťáci (Comrade) 
Další bitva mezi Autoboty a Decepticony probíhá v poušti, kde byl lokalizován další Mini-Con. Toho po úporném boji získá Optimus.
5. Bojovník (Soldier) 
Další Mini-Con lokalizován v Antarktidě. Získávají ho opět Autoboti, tentokrát se však k němu musí probojovat nejen přes Decepticony, ale i přes neshody se sebou samými.
 
Popis epizod převzat z webu, který se tomuto seriálu věnuje velmi podrobně zde.
Údaje o DVD:
Zvuk: DD 2.0 česky, DD 2.0 anglicky, DD 2.0 maďarsky, DD 2.0 rumunsky
Titulky: žádné
Obraz: barevný 4:3
Délka: 107 minut
Typ disku: DVD 5
Bonusy: Upoutávky, galerie, interaktivní menu