North Video – Červený bedrník – DVD 3

V pátek 3. července 2009 jsme mohli zakoupit 3. DVD seriálu z období Francouzské revoluce. Červený bedrník 3 (The Scarlet Pimpernel) vyšel pod hlavičkou North Video / Aha! ve spolupráci s Mido za 49,- Kč.  

 

Richard E. Grant v romantickém šestidílném seriálu z období Francouzské revoluce.

 

3. díl – Královské výkupné

Třetí epizoda seriálu nás zavádí do sirotčince, kde se ukrývá desetiletý Louis Capet – následník francouzského trůnu. Ten je jedné noci unesen tajemnou postavou v masce kata. Baron Valdemar, který je princovým lékařem a obává se o jeho zdraví, požádá Červeného bedrníka o pomoc. Marquerita se schází s policejním šéfem Chauvelinem, aby o záhadném únosu získala informace. Kolem zatím stále umírají nevinní lidé.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Dobrodružný

Země původu: Velká Británie / Česká republika

Rok vzniku: 1999

Délka: 270 minut (3×90)

Původní název: The Scarlet Pimpernel

Režie: Simon Langton, Patrick Lau, Graham Theakston

Scénář: Richard Carpenter, baronka Emmuska Orczy

Produkce: Johan Eliasch, Delia Fine, Julian Murphy, Kevan Van Thompson, Tony Virgo, Hannah Rothschild, Morgan Mason

Hudba: Michal Pavlíček

Kamera: Simon Kossoff

Společnost: A&E Television Networks / BBC Birmingham / London Film Productions / Space Films

Natáčeno: Česká republika / Velká Británie

Hrají: Richard E. Grant (Sir Percy Blakeney), Ronan Vibert (Robespierre), Gerard Murphy (Planchet), Elizabeth McGovern (Lady Marguerite Blakeneyová), Anthony Green /Sir Andrew Ffoulkes), Martin Shaw (Chauvelin), Beth Goddard (Lady Suzanne De Tourneyová), Ron Donachie (Mazzarini), Christopher Fairbank (Fumier), Jonathan Coy (princ z Walesu), Emilia Fox (Minette Rolandová), Michaela Flenerová (Jannet Carnotová), Milton Johns (Fisher), John McEnery (Sir William Wetherby), Jim Sturgess (Erik), Pavel Kříž (důstojník), Daniel Rous, Petra Špindlerová (Suzanne), Zdeněk Srstka (exekutor), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: DD 2.0 česky, DD 2.0 anglicky
Titulky:
české
Obraz:
barevný 1.66:1 letterbox

 

 

Délka: 90 minut
Typ DVD: DVD 5
Bonus: Z naší nabídky (ukázky z dalších DVD společnosti Mido: Lady Chatterleyová, Ledová bouře, Muž, který plakal, Ponorka U-571, Váha vody)