North Video – Battlestar Galactica 15. DVD

Po odpočinkovém pondělí nám North Video v pravidelném cyklu v úterý 7. července 2009 v řadě Světový seriál nabídne na již 15. DVD další dvě epizody seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč.

 

 

  

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje epizody:

 

15. Jizva (Scar)

Režie: Michael Nankin

Scénář: David Weddle, Bradley Thompson

 

 

Koloniální těžební loď Majahual v asteroidovém poli už skoro měsíc těží kovy, které jsou životně důležité pro celou flotilu. Ta skočila pryč pod ochranou Pegasu a Galactica zůstala, aby chránila horníky před cylonskými útoky.

 

Nejnebezpečnějším nepřítelem pilotů je cylonský Raider, kterému říkají "Jizva" – už po několikáté znovuzrozený cylon, který má na kontě nespočet mrtvých pilotů. Skrývá se v asteroidovém poli, sestřeluje jednoho unaveného pilota po druhém a nutí Galacticu posílat do boje nové a nezkušené piloty.

 

 

Vystrašení piloti se snaží skrýt své obavy a strach za tvrďácké chování. Ale ani pálenka, nebo náhlé "vzplanutí citů" k Leemu nedokáže vyhnat vyčerpání a vzpomínky z Kařiny hlavy. Když se tedy Kat začne chvástat tím, že Jizvu sestřelí ona, Kara nemůže zůstat pozadu.

 

Když je ovšem Jizva opravdu přepadne, Kara musí spolknout svou pýchu a pomoci své sokyni Jizvu porazit…

 

 

16. Oběť (Sacrifice)

Režie: Rey Villalobos

Scénář: Anne Cofell Saunders

 

 

Sesha Abinell, civilistka, které při jednom ze cylonských útoků zemřel manžel, se nedokáže smířit s tím, že na Galactice žije a flotile pomáhá Cylon. Je přesvědčena, že Sharon manipuluje admirálem Adamou a vede flotilu k záhubě.

 

S pomocí tří stoupenců podnikne zoufalý krok. Uprostřed baru na Cloud Nine vytáhne zbraň a drží lidi, co byli uvnitř, jako rukojmí. Mimo jiné i Ellen Tighovou a romantický trojúhelník – Lee Adama, Dualla a Billy Kekeiya. Seshin požadavek je jasný: Vydejte cylonského agenta Sharon Valerii k popravě, nebo všichni rukojmí zemřou.

 

Leemu se ze začátku podaří skrýt a pokusí se pokazit Seshin plán tím, že způsobí mechanickou závadu. Je ovšem brzy odhalen a Sesha dá admirálovi ještě drastičtější podmínku: Buď jí vydá Sharon, nebo jeho syn zemře.

 

Kara Thrace se spolu s dalšími mariňáky pokusí rukojmí zachránit, ale operace se nezdaří a Lee je vážně raněn. S ubíhajícím časem proto admirál přijde se zoufalým plánem a Sashina touha po pomstě připraví nevinného člověka o život…

 

 

A jako již tradičně uvádím, že obsahy epizod jsou převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný