Filmhouse – Žut

V úterý 07. července 2009 vyšel již 14. disk série Hrdinové Divokého Západu přicházejí. Film Žut  vydává Filmhouse, cena je opět 50,- Kč. Lex Barker se představí v roli neohroženého Kary ben Nemsí v příběhu z dalekého Orientu.

Žut znamená "žlutý" a je to přezdívka muže, který terorizuje se svou bandou celý Balkán. Kdo se vzepře a banditům nechce zaplatit, je zavražděn. I bohatý francouzský kupec Galingré je Žutovými lidmi zajat, právě tak jako krásná Cita. S ní má ale Žut zcela jiné plány. Dívka se má stát jeho milenkou. Její snoubenec Omar požádá o pomoc Kara ben Nemsiho. Ten se svým věrným arabským přítelem hadžím Halefem a svérázným lordem Lindsayem neváhá ani chvíli. Nikdo však nezná Žutovu skutečnou identitu a to se často stává jeho pronásledovatelům osudným. Kara ben Nemsi jen o vlas unikne přichystané léčce, aby nakonec také skončil v Žutově zajetí. Naštěstí se na obzoru objeví vojáci soudce Muchtara a tak náš hrdina konečně získá příležitost k finálnímu zúčtování.
 

 

Země původu: Západní Německo, Francie, Itálie, Jugoslávie
Rok vzniku
: 1964
Originální název
: Der Schut
Žánr
: Dobrodružný
Režie:
Robert Siodmak
Scénář:
Georg Marischka, Rolf Schulz, Robert Siodmak
Kamera:
Aleksandar Sekulović
Hudba
: Martin Böttcher

Hrají:  Kara ben Nemsí: Lex Barker. Hádží Halef Omar: Ralf Wolter. Čita: Marie Versini. Sir David Lindsay: Dieter Borsche. Archie: Chris Howland. Nirwan: Rik Battaglia. Annette: Marianne Hold. Mübarek: Friedrich von Ledebur. Omar: Dusan Janiciević. Barud: Renato Baldini. Manach: Jovan Janiciević. Imer: Nikola Popović. Osko: Janez Vrhoveć. Henry Galingré: Pierre Fromont. Kodža Baša: Vo Inović a další … 

 

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: DD 2.0 německy, DD 2.0 česky
Titulky:
 české, slovenské
Obraz:
barevný 2,35:1
Délka:
114 min.
Typ DVD:
DVD 9
Bonusy:
Upoutávka, filmový omyl, fotogalerie, profily postav (Žut, Archibald – Archie), zajímavosti, z naší nabídky