Blesk – Nahoru dolů

Blesk by měl nabídku soboty 11. července 2009 doplnit filmem Nahoru dolů za obvyklých 49,- Kč. Záměna letenky, katastrofa a… Dva neznámí lidé se do sebe zamilují. Jeden z nich ví, že to nebyla náhoda.

 

 

Dramatický příběh o lásce a riziku, které skrývá romance. Není však pouze o romantickém dobrodružství, ale i o romantické realitě a šancích, které poskytuje.

 

 

Buddy je mladý, úspěšný a sebevědomý muž. Je společníkem v úspěšné reklamní agentuře, kde se rozbíhá množství projektů. Je neuvěřitelně šarmantní, takže ho milují nejen jeho klienti, ale díky jeho nebezpečně atraktivnímu vzhledu i všechny ženy, se kterými se setkává. Buddy je prostě dítětem štěstěny… Dokud jedné prosincové noci neuvízne kvůli sněhové bouřce na letišti v Chicagu.

 

Díky svým kontaktům sehnal letenku na jediný volný let. Má dvě možnosti: odletět nebo strávit větrnou noc se vzrušující kolegyní a kráskou Mimi. Samozřejmě zvolí druhou variantu a svou letenku nabídne za rodinou na Vánoce spěchajícímu Gregovi, se kterým se seznámil v odbavovací hale.

 

Ráno se ale dozví šokující zprávu: letadlo, ve kterém měl původně sedět, se zřítilo a všichni lidé na palubě zahynuli. Člověk, který má vždy na všechno odpověď, náhle nenachází slov… Když navíc vyhraje cenu Cleo za reklamu na inkriminovanou leteckou společnost, rozhodne se utišit výčitky svědomí a vydá se navštívit Gregovu vdovu. Tento nečekaný krok radikálně a nezapomenutelným způsobem změní život dvojice, která by se za normálních okolností nikdy nesetkala.

 

 

A jen stručně z komentářů:

 

Jako kdyby všichni hollywoodští scénáristé romantických komedií používali jednu erární dějovou šablonu.

 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2000

Délka: 106 minut

Původní název: Bounce

Světová premiéra: 15. listopadu 2000 – USA

Premiéra v kinech ČR: 7. června 2001

Režie: Don Roos

Scénář: Don Roos

Produkce: Michael Besman, Alan C. Blomquist, Bobby Cohen, Steve Golin, Bob Osher, Meryl Poster, Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Hudba: Mychael Danna, Anita Daulne, Marie Daulne

Kamera: Robert Elswit

Společnost: Miramax Films

Natáčeno: Dodger Stadium – 1000 Elysian Park Avenue, Chavez Ravine, Elysian Park, Los Angeles, Kalifornie, USA / Johnie’s Broiler – 7447 Firestone Blvd., Downey, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Palm Springs, Kalifornie, USA

Hrají: Ben Affleck (Buddy Amaral), Gwyneth Paltrow (Abby Janellová), Natasha Henstridge (Mimi Pragerová), Edward Edwards (Ron Wachter), Jennifer Grey (Janice Guerrerová), Tony Goldwyn (Greg Janello), Lisa Carpenter-Prewitt (Carol Wilsonová), Lisa Joyner (televizní hlasatelka), Richard Saxton (reportér CNN), Caroline Aaron (Donna), David Dorfman (Joey Janello), Alex D. Linz (Scott Janello), Juan García (Kevin Walters), Mary Ellen Lyon (Ellen Seitzová), Joe Morton (Jim Willer), Thea Mann (Karen), Matthew Frauman (Luke), Sam Robards (Todd Exner), Ty Murphy (Josh), a další

 

Předpoládané údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: ? u původního vydání bylo – Film o filmu, Filmografie herců a režiséra, O produkci