North Video – Battlestar Galactica 16. DVD

North Video v úterý 14. července 2009 pokračuje v řadě Světový seriál již 16. DVD a čekají nás další dvě epizody seriálu Battlestar Galactica za 49,- Kč. Za týden budeme mít možnost koupit poslední disk 2. sezony, který by měl být tentokrát opět doplněn bonusovým materiálem (vystřiženými scénami v délce 73 minut).

 

  

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje:

 

17. Kapitánova ruka (The Capain’s Hand)

Režie: Sergio Mimica-Gezzan

Scénář: Jeff Vlaming

 

Uvnitř nákladního kontejneru na Galactice je nalezena sedmnáctiletá těhotná dívka Rya Kibbyová. Ta hledá pomoc u doktora Cottlea. Mezitím dva Raptory z Pegasu zachytí nouzový signál. Ten přepošlou na Pegasus, nyní pod velením komandéra Barryho Garnera (bývalého vrchního mechanika). Než ovšem Pegasus nouzový signál stihne potvrdit, skočí oba Raptory z dosahu DRADISu.

 

Na Pegasu, kterému se ve flotile přezdívá Bestie, nepanuje dobrá nálada. Mezi Garnerem a Karou zuří válka nervů, kterou ještě více rozdmíchá přílet Garnerova provizorního XO, nově povýšeného majora Leeho Adamy.

 

 

Na Galactice se mezitím Rya Kibbyová domáhá svého práva na potrat a zjištění, že doktor Cottle už několik měsíců provádí potraty po celé flotile, se stane žhavým politickým tématem. Silně nábožensky založený Gemenon hrozí, že pokud prezidentka potraty nepostaví mimo zákon, přestane ji podporovat.

 

Zpět na Pegasu se ukáže, že komandér Garner není schopný velet battlestaru. Navzdory Kařinu přesvědčení, že signál, který Raptory přijaly, byl cylonskou pastí, trvá na donkichotské záchranné misi. Když ovšem Garner neuposlechne přímý rozkaz admirála Adamy a skočí s Pegasem za ztracenými Raptory, je na Leem, aby převzal velení a ochránil Pegasus před třemi cylonskými basestary.

 

 

Jak se otázka potratů začíná šířit po celé flotile, Roslinová je nucena zaujmout jasnou pozici. Jelikož populace rychle klesá a každý život je pro přežití lidstva nesmírně důležitý, Roslinová vydá kontroverzní nařízení o zákazu potratů. Toho se pokusí využít Gaius Baltar, který oznámí svou kandidaturu na prezidenta…

 

18. Staženy (Downloaded)

Režie: Jeff Woolnough

Scénář: Bradley Thompson, David Weddle

 

Sharon Valerii a Number Six jsou na Caprice za jejich klíčové role ve zničení Dvanácti kolonií označeny za "cylonské hrdiny". Ony samy se tak ovšem necítí. Six stále nemůže zapomenout na Baltara, kterého má v hlavě stejně jako on ji a Sharon se nedokáže smířit s tím, že je Cylon.

 

D’Anna a Doral tedy přemýšlí o tom, že by ji "uskladnili": uložili její vědomí mimo tělo, čímž by ji ani nezabili, ani nenechali žít.

 

 

Mezitím se na Caprice lidský odpor pod vedením Samuela Anderse připravuje na útok proti cylonským okupantům. Pokusí se vyhodit do povětří obytný komplex lidských Cylonů. To se ovšem tak úplně nepodaří a osudy Sharon, Six a Anderse se skříží.

 

Na Galactice mezitím Sharon předčasně porodí svou dceru Heru. Jak dítě bojuje o život, musí být určena jeho budoucnost. Prezidentka Roslinová nakonec rozhoduje, že dítě tajně předají náhradní matce, jejíž mrtvé dítě vymění za Heru…

 

 

A jako již tradičně uvádím, že obsahy epizod jsou převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný