Amercom – Encyklopedie II. světové války 23 – Partyzáni

V pravidelném dvoutýdenním intervalu i dnes v pondělí 13. července 2009 vyšel další díl Encyklopedie II. světové války z vydavatelství Amercom s pořadovým číslem 23. Přílohové DVD tentokrát nese název Partyzáni, obvyklá cena kompletu je 99,- Kč.

 

  

Tištěná podoba Encyklopedie nese název Válka radarů – letecká válka nad Německem. Kapitoly Historie jsou nazvány – Letecká ofenziva proti Třetí říši, Výstavba systému protivzdušné obrany Třetí říše, Britské akce a sovětská epizoda, Válka radarů, Pokračování ofenzivy. Sekce Militarie nabízí Letadla 1940-1942. Kalendárium se zabývá nejdůležitějšími událostmi května 1942.

 

V dalším čísle bychom měli najít kapitoly Pokračování války radarů, Nástup Američanů, Britské akce od srpna 1942.

 

 

Obsah DVD:

 

Během 2. světové války se na území nacisty okupované Evropy ukrývala účinná síla odporu. Tato síla německé vojáky děsila více než cokoli jiného, protože se beztrestně pohybovala, bleskově útočila a vzápětí mizela. Její největší předností byla neviditelnost. Nebyla k rozeznání od civilistů, ale rozsévala smrt jako pravidelné jednotky. Byli to partyzáni, kteří se objevili všude, kam vkročila 2. světová válka..

 

České menu DVD

 

Žánr: Válečný / Dokument

Délka: 49 minut

Původní název: Scorched Earth – Partisans

 

Kapitoly

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky, polsky

Titulky: česky, polsky

Obraz: barevný/černobílý PAL 4:3

Bonus: žádný

 

Nastavení