ABCD Video – Nejkrásnější místa světa 9 – Kréta

Po dvou týdnech se můžeme opět pokochat nejkrásnějšími místy planety, tentokrát se nám v devátém díle cestopisného seriálu Nejkrásnější místa světa vydavatelství ABCD video představí Kréta v celé své kráse. Disk s pořadovým číslem 9 vyšel ve středu 15. července 2009, cena obvyklých 49,- Kč.

Ostrov Kréta, ležící v jižním Středomoří, je zemí mýtů a legend. V hlavním městě Iraklion navštívíte nejen světoznámé archeologické muzeum, katedrálu Agios Minas, náměstí Elefterias, fontánu Morosini, ale i starobylá zákoutí s mnoha obchůdky a tržnicemi. Nedaleko města leží palác Knossos, který je svědkem rozvoje mínojské civilizace. Na východě ostrova horské masivy přerušuje plošina Lassithi. Na severu ostrova leží město Malia a za poloostrovem Spinalonga se skrývá malý přístav Elounda. V zálivu Mirabello vás film zavede do městečka Agios Nikolaos. Městečko Sitie neuniklo Mínojcům, Římanům ani Benátčanům, kteří vystavěli masivní pevnost Kazama. Na východě ostrova se nacházejí pláže Vai a Kato Zakros. Jihovýchodní pobřeží Kréty je omýváno Libyjským mořem. Pláž Matala leží v místech, kam údajně připlul Zeus s princeznou Europou po tom, co ji unesl. V zálivu Messara navštívíte lázeňské středisko Agia Galini. Ostrov Elafonissi je západní výspou Kréty. Uvidíte nejen města Falassarna, La Canée, Réthymnon, ale mnoho dalších krásným míst ostrova, který se stal oblíbeným turistickým místem.  

Kapitoly: 

01. Heraklion (Iraklion)

02. Palác Knossos

03. Lassithi

04. Malia

05. Agios Nikolas

06. Sitia

07. Matala

08. Agia Galini

09. Chania

10. Rethymnon

11. Ida

12. Gortyne

Jedná se o multimediální DVD, tzn. že součástí filmu je několik stran užitečných informací o dané destinaci, které se spouštějí na každém počítači vybaveném DVD mechanikou.

Bonusy – ukázky z DVD: 

01. Paříž

02. Egypt

03. Nakladatelství JOTA

04. Aljaška – Duch Divočiny

05. Erupce Sv. Heleny

06. Kaňon Zion – Poklady bohů

07. Medvědi

08. Nejkrásnější místa

09. Pacifický ohnivý kruh

10. Pátrání po velkém žralokovi

11. Solarmax

12. Tropický deštný prales

13. Nádherný Sever

14. Afrika – Serengeti

15. Vlci

16. Ztracený svět

Zadní strana 

Údaje o DVD:

Zvuk: DD 2.0 česky

Titulky: žádné

Délka: 52 minut + 25 minut bonusy

Obraz: barevný 4:3

Typ DVD: DVD 5