North Video – Battlestar Galactica 17. DVD

North Video v úterý 21. července 2009 v řadě Světový seriál končí 17. DVD nejen druhou sezónu, ale i vydávání seriálu Battlestar Galactica. Za 49,- Kč bude tedy k dispozici dostupný disk se závěrečnými dvěma epizodami a bonusem. Blíže zde. Jak z textu vyplývá, nahradit BSG by měl seriál Faktor Psí.

 

  

Cyloni byli stvořeni lidmi. Vyvinuli se. Vzbouřili se. Existuje mnoho kopií. A mají plán …

 

Hvězdná sága pokračuje: flotila vesmírných plavidel v čele s bitevní lodí Galactica putuje k bájné planetě Zemi, na které by zdecimované lidstvo po zdrcujícím útoku Cylonů našlo nový domov.

 

DVD obsahuje:

 

19. Odložte svá břemena, část 1. (Lay Down Your Burdens, Part I.)

Režie: Michael Rymer

Scénář: Ronald D. Moore

 

Kara Thrace na Pegasu seznamuje posádky Raptorů a mariňáky s nebezpečnou, čistě dobrovolnou misí na Capricu, kde chce zachránit lidi z hnutí odporu. Potřebné informace získala od uvězněné Sharon, s jejíž pomocí technici propojili navigační systémy Raptorů s mnohem vyspělejšími systémy, jež vymontovali z ukořistěného cylonského těžkého Raideru.

 

 

Mezitím si na palubě Galacticy připravují své projevy prezidentka Roslinová a viceprezident Gaius Baltar pro svou první debatu, která má být odvysílána flotile. Roslinová se učí nazpaměť své diskusní body a Baltar je přesvědčován Six, že tyto volby jsou boží záměr. Během toho, co celá flotila poslouchá debatu dvou prezidentských kandidátů, nachází Cally šéfa Tyrola spícího pod Viperem. Sáhne na něj a probudí ho. Ten, probudivší se ze zlého snu, okamžitě zareaguje a zaútočí na Cally. Brutálně jí zbije, a když nad sebou získá kontrolu, je zděšen a snaží se najít lékařskou pomoc.

 

Po první debatě, zrovna když si Roslinová užívá své převahy, se předčasně objeví jeden z Raptorů, jenž se vydal na záchranou misi. Díky špatně vytyčenému skoku se oddělil od ostatních a jeho posádka náhodou našla obyvatelnou planetu skrytou v mlhovině. Na radu Toma Zareka využije Baltar objevení planety k svému prospěchu během další diskuze. Ví, že lidé budou rádi za pevnou půdu pod nohama, nový a bezpečný domov daleko od Cylonů a také, že Roslinová není připravena vzdát se své vize o nalezení bájné Země.

 

 

Tyrol po tom, co se stalo Cally, hledá radu, pomoc s nočními můrami, jež ho trápí už týdny. Pomůže mu kněz, bratr Cavil, který mu řekne, že to, co ho hluboko uvnitř trápí, je to, že si myslí, že je Cylon a neví o tom, stejně tak jako o tom nevěděla Sharon. Daleko na Caprice zatím záchranný tým nalézá Samuela Anderse a zbytek přeživších bojovníků. Jejich návrat k Raptorům však zhatí nečekaný cylonský útok…

 

20. Odložte svá břemena, část 2. (Lay Down Your Burdens, Part II.)

Režie: Michael Rymer

Scénář: Anne Cofell Saunders, Mark Verheiden

 

Na Caprice se rozednívá a Starbuck s Andersem zjišťují, že Cyloni zmizeli. Bratr Cavil prohlásí, že je to zázrak. Když se ovšem záchranný tým vrátí na Galacticu, je odhalena pravá příčina jejich přežití: bratr Cavil je Cylon, který přiletěl vyřídit zprávu: cylonští hrdinové – Number Six a Sharon Valerii – přesvědčili ostatní Cylony, že pokus o vyhlazení lidstva byl omyl. Odteď nechají Cyloni lidstvo na pokoji. Mezitím pokračují prezidentské volby.

 

 

Prezidentka Roslinová přichází za Baltarem a navrhuje, že ať už vyhraje kdokoliv, kolonizace nově objevené planety by měla být pozdržena a důkladně zvážena. Baltar ovšem tento návrh odmítne, a tak prezidentka přitvrdí. Řekne mu, že ví o Number Six – se kterou ho viděla před útokem na Caprice – to ho ale nijak nerozhodí. Prezidentka, která nechce připustit aby kontrolu nad osudem lidstva převzal cylonský kolaborant, pověří svou pomocnici, aby podnikla veškeré možné kroky k jejímu vítězství.

 

Tento podvod ovšem odhalí poručík Gaeta a prezidentka s admirálem se musí rozhodnout mezi volebním podvodem a tím, že pustí k moci cylonského kolaboranta. Pro prezidentku je to těžká otázka, ale rozhoduje se: odhalí chybu ve volebních lístcích, a nechají tak Baltara vyhrát. Ve chvíli, kdy prezident Baltar skládá přísahu, Gina se naposledy mstí flotile: odpaluje na palubě Cloud Nine Baltarovu atomovou bombu, čímž ničí jak Cloud Nine, tak i několik dalších lodí.

 

 

Navzdory této ztrátě začíná kolonizace planety – ta byla pojmenována "Nová Caprica". O rok později už skoro celá flotila žije na povrchu. Na orbitě stále hlídkují oba battlestary a několik lodí, které nemohou přistát na povrchu, ale ty mají jen základní posádku. Když tedy k planetě skočí cylonská flotila, nemá admirál jinou možnost než skočit pryč a nechat civilisty na povrchu napospas Cylonům…

 

A jako již tradičně uvádím, že obsahy epizod jsou převzaty z www.bsg.cz, kde najdete i mnoho dalších informací.

 

Žánr: TV seriál / Sci-Fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 157 minut

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky (česky bez titulků, česky s českými titulky, česky s anglickými titulky)

Titulky: česky (Viktor „Winner" Dvořák)

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: nepoužité scény (73 minut, 5.1 anglicky s českými titulky)