Aha! – Světoběžník 12 – Přírodní poklady UNESCO

 

Cestopisná série Světoběžník dnes končí. V pondělí 20. července 2009 máme možnost zakoupit poslední, tedy 12. DVD z ediční řady pondělního Aha! pod názvem Přírodní poklady UNESCO. Cena 49,- Kč

 

Série výběrových dokumentárních filmů – Přírodní poklady UNESCO.

1. Brazílie (21:00) 

Objevte s námi nespoutanou a pulzující Brazílii. Navštívíme obdivované i zatracované Rio de Janeiro i multikulturní Sao Paolo, někdy přezdívané "betonová džungle". Spatříte ukázky stále oblíbenějšího bojového sportu capoeira a zavítáme i do proslulého muzea drahokamů.

2. Machu Picchu (22:14)

Provedeme vás magickým místem zahaleným tajemstvím, jihoamerickým inckým městem Machu Picchu – jednou z nejslavnějších archeologických lokalit světa. Budeme obdivovat starodávné Ollantaytambo či hlavní město říše Inků Cusco.

3. Hawai´i Volcanoes National Park (20:31)

Zavítáme do sopečného národního parku nacházejícího se na havajském Velkém ostrově. Uvidíte nekonečná lávová pole a ohromí vás aktivní činnost dosud nevyhaslých vulkánů. Zažijete fascinující podívanou, která bere dech.

4. Jižní Kalifornie (30:04)

Navštívíme perlu amerického západu San Francisco, kde na nás dýchne prázdninová atmosféra nekonečných pláží Venice Beach a Santa Monica, okouzlí nás filmové Beverly Hills a Hollywood a na dobré víno nás navnadí návštěva kalifornské vinařské oblasti Napa Valley.

5. Národní parky Ameriky a Nové Anglie (16:20)

Vydejme se na cestu na nejteplejší místo USA, do suchého a drsného Death Valley (Údolí smrti). Budete fascinováni nádhernými záběry písečných dun, monumentálních skalisek, ale i obrazů vytvořených vykrystalizovanou solí.

5. Kanada – Dinosaur Provincial Park (7:30)

Přeneste se s námi v čase do daleké historie. Navštívíme Dinosaur Provincial Park v Kanadě, který je domovem mnoha zkamenělých rostlin, škeblí, ryb ale především dinosaurů. Nenecháme si ujít ani Royal Tyrell Museum, kde spatříme zachovalé kompletní kostry dinosaurů.

 

Údaje o DVD:

 

Délka: 118 minut

Obraz: barevný 4:3

Zvuk: DD 2.0 česky

Titulky: české

Typ disku: DVD 9 

Bonus: Z naší další nabídky (trailery: Arizona Dream, Drsná magie, Ledová bouře, Muž, který plakal, Pevnost Saganne, Ponorka U-571, Probuď se, špione!, Rozhovor se zahradníkem, Smrt panen, Váha vody)