North Video – Faktor Psí – 1. DVD

Úterní řada Světový seriál tedy definitivně opustila předchozí 2. sezonu BSG (aspoň že dokončenou) a od 28. července 2009 , kdy měl vyjít za 49,- Kč první díl, se čekalo, kdy budeme díky North Video potkávat každý týden kanadský televizní seriál Faktor Psí, který prošel i naše obrazovky.  Na pultech se objevil až dnes 1. září 2009.

  

Řecké písmeno „psí" je znakem pro vše neznámé, nejasné či nevysvětlitelné… Faktor Psí tak označuje nejrůznější paranormální jevy.

O. S. I. R. – Office of Scientific Investigation and Research (Úřad pro vědecké vyšetřování a výzkum) = mezinárodní nezisková, nevládní organizace sídlící v Kalifornii v USA, zabývající se zkoumáním paranormálních jevů a s nimi spojených aktivit. Eviduje podivuhodné a nevysvětlitelné zážitky lidí na celém světě a snaží se je s pomocí nejmodernějších vědeckých poznatků a špičkové techniky vysvětlit.

 

Pomocí špičkové techniky zkoumají jevy, jako UFO, změny stavů, posedlost, psychokineze, teleportace, telepatie, channeling, geofyzikální záhady, jasnozřivost, poltergeisty, vymítání ďábla, okultismus, zázraky, kryptozoologii, zážitky na hranici života a smrti, život po smrti, astrální projekce, reinkarnace, neznámé tvory a zvířata či kosmické úkazy.

Seriál předkládá nejrůznější příběhy, které uvádí Dan Aykroyd. Sám je milovníkem záhad a nadšeným badatelem, je členem Britské společnosti pro parapsychologický výzkum. Osobně se podílel na vzniku a realizaci seriálu a působil i jako koproducent. Existují čtyři série seriálu, každá po 22 epizodách. Kolika z nich se po předchozím „úspěchu" BSG dočkáme, navíc v jakém „balení" (snad budou aspoň dvě epizody na jednom DVD, proboha), na to si budeme muset počkat.

 

Po vydání můžeme doplnit, že DVD (zatím?) obsahuje 4 epizody:

 

1. Dům snů 

Poté, co se manželé McCalisterovi nastěhují do nového domu, je jejich dcera Dixie napadena poltergeistem.

 

2. Setkání s UFO 

Vyšetřovatelé míří do malého městečka, kde podle tvrzení očitých svědků byli dva lidé uneseni UFO.

 

3. Posedlost 

Mladí novomanželé jsou posedlí démony. Když vyšetřovatelé hledají pravdu, zjistí něco, z čeho jim hrůzou vstávají vlasy na hlavě.

 

4. Ztracený 

Úřad vyšetřuje neobyčejný případ muže, který tvrdí, že přichází ze 17. století.

 

Pokud chcete podrobnější informace, pak máte možnost třeba tady.

Divácké komentáře se shodují v tom, že Kanada prostě chtěla vlastní Akta X, jen se nemohou shodnout, zda je tento pokus předčí, nebo nastavené laťky nedosáhl. Leckdo si vzpomněl i na Krajní meze

 

Žánr: Drama / Sci-fi

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 1996-2000

Délka: průměrná délka dílu 60 minut, ovšem délka DVD je 87 minut? 

Původní název: Psi Factor: Chronicles of the Paranormal

 

Údaje o DVD:

 

Délka: 90 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery