Europe Production – Tři Švédky v Tyrolích

A do třetice tři. Tentokrát ovšem nikoli „muži a nemluvně". Všem těm, kteří s nostalgií kupovali Kalhoty (které nás upoutaly hned nadvakrát) nebo Fíky, udělá ve čtvrtek Europe Production radost dalším stejně laděným filmem. 16. července 2009 se dočkáme dalšího kultu s názvem Tři Švédky v Tyrolích za 49,- Kč.

 

  

Otto provozuje v malebné vesničce v Tyrolských Alpách turistický hotel. Kromě práce na svém hotelu se věnuje hlavně uspokojování turistek. Jeho žena Olga zatím nic netuší, a tak je Otto spokojený.

 

 

 

Nic by této „idylce" nescházelo, kdyby Otto nedostal dopis od makléře Mullera, který se mu chystá hotel zabavit. Otto a jeho kamarád Alois odlétají za makléřem do Stockholmu celou věc urovnat. Potkávají zde tři okouzlující Švédky.

 

 

 

Po bouřlivé noci, kterou všechny tři Švédky strávily právě s Ottou, však nastává kruté probuzení. Ottova žena Olga ho přiletěla zkontrolovat. Otto s Aloisem se tak vrhají z jedné katastrofy do druhé…

 

 

Tři lepá švédská děvčata nakonec přijíždějí po sérii zmatků a nedorozumění do Tyrol. Cílem složité operace je omámení finančního magnáta a prodloužení úvěru – i když nakonec všechno dopadne přirozeně úplně jinak.

 

 

Nostalgii diváků lze shrnout citací:

 

 

Bylo to přiblblé, bylo to veselé a bylo to erotické… A tenkrát v začátcích videa u nás nesmírně oblíbené. Jojo – zlatý časy…

 

 

Řada komentářů dokonce poukazuje na to, jak moc se některé figurky (farář s hláškou Sodoma Gomora, potrhlá babka, a řada dalších) shodují s českou populární vesnickou trilogií. Jen těch oblin je tady daleko víc.

 

 

Žánr: Komedie

Země původu: Německo

Rok vzniku: 1977

Délka: 93 minut

Původní název: Drei Schwedinnen in Oberbayern

 

 

 

Světová premiéra: 7. října 1977 – NSR

Režie: Sigi Rothemund aka Siggi Götz

Scénář: Florian Burg, Sigi Rothemund

Hudba: Gerhard Heinz

 

 

 

Kamera: Franz Xaver Lederle

Společnost: Lisa-Film / Divina-Film

Natáčeno: Alpbach, Tirol, Rakousko / Munich, Bavaria, Německo / Reith im Alpbachtal, Tirol, Rakousko

 

 

 

Hrají: Gianni Garko (Otto Gruber), Alexander Grill (Alois), Beate Hasenau (Olga Gruberová), Inge Fock (Birgit), Anika Egger (Ulla), Ann Lündell (Vivi), Herbert Fux (Pfarrer), Rosl Mayr (Josefa), Willy Harlander (bavorák), Peter Traxler (Ehemann), Wolfgang Bamschabl (Max), Walter Klinger (Toni), Herta Worell (Ehefrau), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky (původní dabing) 

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie, Plakáty, Nepoužité scény (německy s českými titulky)