Filmag válka dokument – Slavní generálové 2. světové války 3. DVD

A máme tu poslední dvojici slavných. Filmag v ediční řadě Válka dokument končí s představováním amerických generálů a ve čtvrtek 16. července 2009 za 45,- Kč vyjde 3. DVD Slavní generálové 2. světové války – na řadě jsou Dwight Eisenhower a George Patton.

 

 

Tato unikátní dokumentární série oživuje na třech DVD skutečné příběhy statečných vůdců 2. světové války. Nahlédněte do strhujících osudů šesti amerických generálů, kteří svými činy zásadním způsobem ovlivnili běh dějin.

 

Dwight Eisenhower (1890-1969)

Ačkoli nikdy přímo nezažil válku na vlasní kůži, vydobyl si repsekt předních generálů a vůdců po celém světě. Za 2. světové války byl vrchním velitelem (západních) spojeneckých sil v Evropě. Z této pozice měl na starost především průběh vylodění Spojenců v Normandii a následnou americkou ofenzivu v Evropě. Jako jeden z mála Američanů byl schopný najít cestu k Sovětům, se kterými vyjednal například podmínky osvobození Berlína. V letech 1953 až 1961 byl prezidentem Spojených států.

 

George Patton (1885-1945)

Byl považován za nejlepšího polního velitele na straně západních Spojenců a brilantního taktika mobilní války. Přestože se dožil velkolepého konce 2. světové války, svobodných časů si neužil. V prosinci 1945 zemřel na následky tragické automobilové nehody na předměstí Menheimu. Předtím se však stačil stát nesmrtelným hrdinou 3. americké armády, která mimo jiné osvobodila také západ a jihozápad Čech, včetně města Plzně a Chebu.

 

Žánr: Dokument / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 83 minut

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: černobílý/barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: ? žádný