North Video – Džungle

Tak se nám na pulty měl dostat další titul, o kterém napsat něco smysluplného je víc než problém, když se v mateřštině informace takřka nevyskytují, natož aby bylo něco o filmu na stránkách vydavatele (stále a stále „ve výstavbě“). V pátek 31. července 2009 za 49,- Kč oznámilo North Video film s českým názvem Džungle. Podle náhledu obalu se jedná o krimi s původním názvem Lesser Prophets. Ale jako stále se rozšiřující řada jiných DVD ani toto zatím nevyšlo… A kdo si počká, ten se dočká. Film se objevuje v nabídce na úterý 16. listopadu 2010 za cenu 69,- Kč.

Pokud se spolehneme na zahraniční zdroje, jde o policejní sledování tří sázkařů, kteří unikají dozoru a provozují svůj nelegální byznys. Hlavním trumfem filmu by měl být podle upoutávky Scott Glenn.

Zahraniční recenze hovoří o jakémsi kříženci Blbý a blbější a Pulp Fiction, kterému ale chybí jak pocit napětí, tak komika. Propletenec tří různých příběhů, mezi nimiž děj rychle přeskakuje, je údajně průhledný jako sklo a všechno je jasné dávno dopředu. A všichni zúčastnění podali lepší výkony někdy jindy někde jinde.

Jednou z hlavních postav je mentálně postižený Leon, který se zamiluje do Sue, kterou fyzicky týrá její manžel. Aby zajistil pro oba lepší budoucnost, pustí se do sázení a doufá, že získá spoustu peněz. Ovšem bookmakeři Jerry, Charlie a Ed si z něho pouze tropí posměch. Mají ale svoje problémy a musí utíkat a skrývat se před policejním detektivem Iggym.

No uvidíme, co nám prozradí oficiální text v den vydání… Začíná mě jen fascinovat, jak asi vydavatelé uvažují. Myslí si opravdu, že ráno cestou do práce se stavím v trafice, mezi ten den vydanými deseti tituly uvidím nějaký, o kterém nevím zcela nic, tak ho koupím? Vždyť dneska je to tak, že sami trafikanti většinou ani neví, co dostali. Nebo se vrátím domů, hodinku věnuji brouzdání na internetu, abych zjistil, že česky ani čárka, popřekládal si něco z angličtiny, případně exotičtějších jazyků, a pak se do trafiky vrátím? Aaach jo.

A nakonec tedy máme k dispozici oficiální text:

Kdo tvrdil, že smolaři nikdy nevyhrávají?

Policie má již delší čas spadeno na ilegální sázkaře, kteří se při svém nekalém byznysu neštítí ničeho. Mužům zákona stále unikají. Jednou však na ně náhodně narazí policista Iggy a k jejich překvapení místo zatčení na nich žádá finanční obnos, který u nich prohrál jeho bratr krátce předtím, než za záhadných okolností spáchal sebevraždu.

V brilantně rozehraném krimithirlleru září výrazný představitel neústupných mužů tvrdého vzezření Scott Glenn, jehož nejznámější rolí byl agent FBI z kultovního snímku Mlčení jehňátek.

Zadní strana obálky

Na imdb.com 58 procent, csfd.cz 68.

Žánr: Krimi / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: podle obalu 90 minut oproti v zahraničí udávané délce 100

Původní název: Lesser Prophets

Světová premiéra: 28. listopadu 1997 – USA

Režie: William DeVizia

Scénář: Paul Diomede

Produkce: Michael Alden, Danny Dimbort, Charla Driver, Noga Isackson, Avi Lerner, Elie Samaha, Trevor Short, Richard Temtchine, Todd M. Thaler

Hudba: Darren Solomon

Kamera: Fred Schuler

Společnost: Millennium Films / Nu Image Films

Natáčeno: New York City, New York, USA  

Hrají: Michael Badalucco (Charlie), Zachary Badalucci (Charlieho syn), Amy Brenneman (Annie), Dayton Callie (Bernie), Suzanne Costollos (Honey), George DiCenzo (Jerry), Paul Diomede (Cheddar Fry), Mark Ethan (gambler), Larry Fleischman (Dick), Ryan D. Gerber (Micky), Scott Glenn (Iggy), John Turturro (Leon), Elizabeth Perkins (Susan), John Spencer (Ed), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: