Levné knihy – Quentin Tarantino + DVD Jackie Brown

Když nevyšel tip na další očekávané DVD z produkce Levných knih určené na stánky, podívejme se alespoň do aktualit v katalogu. V něm se objevila kniha autora Jima Smithe, která je věnována nepřehlédnutelné postavě filmového světa – Quentin Tarantino. Za 99,- Kč je brožovaná kniha o 382 stranách doplněna filmem na DVD, který již k dostání byl. Jackie Brown vyšla hodně dávno v edici FilmX, později se objevila s logem Blesku.

Tarantinova tvorba je typická tím, že je plná odkazů k filmům, knihám, divadelním hrám a hudebním nahrávkám, ke kterým má Tarantino osobní vztah. Je rovněž plná narážek a vtipů souvisejících s populární kulturou. Jim Smith napsal zasvěceného průvodce Tarantinovými filmy, ať už je Tarantino režíroval sám, nebo podle jeho scenáře natočili jiní režiséři. Přináší obrovské množství informací a podrobností. Součástí je DVD Jackie Brown (informace viz výše) – 184 minut, česky a anglicky, české a anglické titulky.

 

 

Pokud by vám náhodou stačilo jen DVD bez knihy, pak obě provedení jsou k dostání i na e-shopu NesthliJsteVTrafice – jak vydání v edici FilmX, tak pošetka z Blesku.