North Video – Úderná síla – disk 2 – Letectvo

Až dnes ve středu 5. srpna 2009 se za 49,- Kč v obálce s logem North Video objevilo pokračování „pondělního" cyklu – 2. DVD už bez původního názvu Strike Force – Air, tentokrát česky Úderná síla – Letectvo 2. Americká flotila 21. století. Unikátní svědectví o současnosti a budoucnosti amerických leteckých sil.

  

V atraktivních kapitolách o historii a současnosti amerického vojenského letectví vám postupně představíme nejen stíhací letouny a bombardéry, ale především ty, kteří se na těchto unikátních strojích vydávali na speciální mise.

Každé z kolekce pěti DVD je zaměřeno na zajímavé letouny své doby, ale i na příběhy, které jejich křídla psala na oblohu: první let F-22, zákaz drog na Florida Keys, letecké dny s jedinou létající B-29, "podlé" letadlo vnášející strach do srdcí nepřátel…

Tento ojedinělý pětidílný cyklus vás možná překvapí i hloubkou své lidskosti, zdánlivě skryté za supermoderním vybavením.

Boeing B-29 Superfortress, FiFi (45:32 min.)

Vydejme se na výlet s konfederační letkou na palubě poslední létající B-29. Bomaberdéry B-29 Superfortress vstoupily do historie v okamžiku svržení dvou atomových bomb na japonská města Hirošimu a Nagasaki.

Hellcat: znovu na oblohu (45:29 min.)

Více než dekádu byla tato hrdinka války v Pacifiku v nečinnosti. Nyní se F6F Hellcat vrací na oblohu, které kdysi právem panovala. Zavzpomínejme na první úspěchy jejích triumfů společně s piloty, kteří s ní bojovali proti nejlepším japonským strojům.

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Délka: cca 91 minut

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný/černobílý PAL DVD9 4:3

Bonus: z naší nabídky (trailery)