Reflex – Oceány 4

Další seriál BBC, vydávaný za podpory týdeníku Reflex, vyšel ve čtvrtek 20. srpna 2009 za 49,- Kč. Na pultech je DVD Oceány 4. Poslední disk kolekce obsahuje opět dva díly – Středozemní moře a Severní ledový oceán. Objevte tajemství světů pod vodou. Tajemné a nebezpečné hlubiny. Změny, které poznamenají celý svět. To vše opět za doprovodu Philippe Cousteau. Obal sice hlásá dokumenty BBC každý čtvrtek, ale zda a co nás čeká na pultech čeká příští týden obestírá tajemná mlha mlčení…

Spolu s týmem vědců a dobrodruhů se vydejte na fascinující cestu přes světové oceány. Tento seriál vám představí jedinečný svět pod mořskými vlnami, od ledem pokrytého Severního ledového oceánu až k hluboko ponořeným jeskyním u Mallorcy. Jedna z nejrozsáhlejších a současně nejméně prozkoumaných oblastí planety – to jsou oceány!

7. díl: Středozemní moře (51:38 min.)

Volba kapitol dílu 7.

Na březích Středozemního moře vznikaly základy západní civilizace, ale dnes jsou jeho vody lidskými aktivitami ničeny. V moři se stále nacházejí pozůstatky antických velmocí. Vedle nich však Středozemní moře skýtá útočiště i stále ohroženějšímu žraloku šedému a spletitá síť zatopených jeskyní ukazuje známky velkých změn, jež v moři probíhají.

Středozemní moře

8. díl: Severní ledovýoceán (51:36 min.)

Volba kapitol dílu 8.

Klimatické podmínky Severního ledového oceánu jsou velmi drsné. Převládajícím prvkem jsou zde ledové útesy. Jejich tání může ovlivnit zbytek celého světa. Nehostinné prostředí je domovem ledních medvědů, rozpouštění ledu pak nahrává populaci mrožů. Ve vodách oceánu lze také najít jedinou bílou velrybu na světě – běluhu.

Severní ledový oceán

Žánr: Přírodovědný dokument

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2008

Délka: 104 minut

Původní název: Oceans: Mediterranean Sea / Arctic Ocean

Režie: Penny Allen

Produkce: Daniel Barry, Matthew Gyves, Matthew Dyas, Hannah Robson, Milla Harrison, Penny Allen

Vedoucí výroby: Anne Laking

Producent série: Helen Thomas

Supervize: Dr. Nic Flemming

Kamera: Scott Tibbles, Michael Pitts, Malcoml Ludgate, Luke Inman, Nick Fletcher, Ian Kellett

Společnost: BBC / 2 entertain / Discovery Channel

Vypravěč: Mark Halliley

Menu DVD

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný

Nastavení