Blesk – Odposlech

Snad kvůli tomu, že si některé dny vyhradil pro seriály, začal Blesk vydávat DVD i v pondělí, které bylo dosud vyhrazeno jen pro romantické tituly Blesku pro ženy. A tak na 31. srpna 2009 bude za 49,- Kč připraven další titul s názvem Odposlech. Snad první film, u kterého nemá imdb uvedený žánr. I ticho je slyšet.

Rozčarovaný a zklamaný agent americké Národní bezpečnostní agentury, který byl odeslán, aby operoval na území Itálie, začíná mít pochyby o svém poslání. A situace zajde mnohem dál. Po čase se stává špiónem, který jde po krku agentuře, od níž sám zběhl.

 

 

Vysoko v italských Alpách začíná jeho mise zaměřená proti futuristickému výzvědnému zařízení, největší odposlechové základně na světě. A v boji proti vlastním, elitně vycvičeným lidem mu může napomoci pouze solidní arzenál a vlastní důvtip.

 

 

Mezinárodní konspirace vedená americkými tajnými službami musí být okamžitě zmařena. Tváří v tvář se jí postaví agent James Wagley, muž, který se nezastaví před ničím.

 

 

Diváci vcelku pozitivně naladěni:

 

Mírně paranoidní thriller předkládá velmi kontroverzní pohled na svět plný odposlouchávání, sledování a "několika mužů" v pozadí, kteří tohle všechno řídí. Výsledek? Velmi příjemných 105 minut s dobrými herci překládá zajímavé poznatky o dnešním světě plném technologie, která sahá za hranice představivost většiny z nás.

 

 

Když už váš celý film nechá chladným, tak si aspoň pamatujte, že není dobré sbírat "podivný" kufr ze země a nosit ho domů… Takových filmů, kde zlo zvítězí a dobrák ostrouhá, není nikdy dost – zlatá škola evropského filmu se šťavnatým unhappyendem!

 

Žánr: Thriller / Krimi

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2006

Délka: 100 minut

Původní název: The Listening / In Ascolto

Světová premiéra: 28. dubna 2006 – Itálie

Premiéra v kinech ČR: 13. července 2006

Režie: Giacomo Martelli

Scénář: Giacomo Martelli, Iñigo Dominguez, Riccardo Brun

Produkce: Nicolai Iuul, Giacomo Martelli, Riccardo Neri, Paolo Rossetti

Hudba: Christian Kusche

Kamera: Eric Maddison

Společnost: EchoFilm

Natáčeno: ostrov Elba, Livorno, Tuscany, Itálie / Menwith Hill, North Yorkshire, Velká Británie / Mont Blanc, Alps, Itálie / Řím, Lazio, Itálie

 

 

 

Hrají: Michael Parks (James Wagley), Maya Sansa (Francesca), Andrea Tidona (Gianni Longardo), James Parks (Anthony Ashe), Terence Beesley (John Strobel), Bruce McGuire (Phil Kovacs), Matt Patresi (Guglia Graef), Vincent Riotta (Vaughan), Carla Cassola (Tina Longardová), Marc Fiorini (Lehmann), Giulia Bernardini (Katherine Palmerová), Adam O’Neill (Louis Perry), Fabrice Scott (Hamilton), Claudia Zanella (Annamaria), Jay Natelle (Bryden), Francis Pardeilhan (Murray), David Traylor (Ellison), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný