Vapet vás baví – Malý indián ve městě

Další komedií ve čtvrteční edici Vás baví od Vapetu bude 3. září 2009 za 48,- Kč titul Malý indián ve městě. Paříž nebo prales, luk nebo mobil, každý má možnost volby! Film posloužil jako předloha americkému remaku Z džungle do džungle s Timem Allenem.

Úspěšný a velmi zaneprázdněný obchodník Stéphane by se rád oženil se svou přítelkyní, milenkou Charlottou, ale má to jeden háček – už je ženatý. Manželka od něho odešla krátce po svatbě bez vysvětlení. Odlétá proto za ní do Venezuely, aby mu podepsala rozvodové papíry. Patricia, kterou třináct let neviděl, ho však pořádně vyvede z míry, když mu představí chlapce Mimi Siku, který je prý jeho syn. Stéphane si zadělá na další zmatky tím, že chlapci slíbí, že ho vezme do Paříže, aby poznal i něco jiného než jihoamerický prales.

 

 

Patricie navíc manžela s úsměvem ujistí, že pokud malého indiána nevezme na nějaký čas s sebou, o bezproblémovém rozvodu si může nechat jen zdát… Po návratu do Francie musí Stephane řešit nejen narůstající potíže s obchodní transakcí, do které se vloží i ruská mafie, ale i problémy s chlapcem.

 

 

Mimi Siku nejprve každého šokuje ochočenou tarantulí, poté vyšplhá v indiánském oblečení na Eiffelovku, k obědu si opeče vzácné akvarijní rybičky, během projížďky pouťovým Domem hrůzy "chrabře" zlikviduje všechny atrakce a každý problém se pokouší vyřešit foukačkou s uspávacími střelami.

 

 

Není divu, že Charlotta by chlapce nejraději posadila do prvního letadla, jež směřuje do Venezuely, ale Stephane se v malém divochovi vidí čím dál tím víc. Synovy svérázné metody se navíc mohou hodit i v malé válce s mafiány… Už zbývá jenom vyřešit potíže s Charlottou a kolegou Richardem, který za jeho zády dohodl špinavý obchod s mafií a ruským mafiánem Kušnikovem, který rozhodně nechce přijít o své nečisté peníze.

 

Žánr: Komedie / Rodinný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1994

Délka: 87 minut

Původní název: Un indien dans la ville

Světová premiéra: 14. prosince 1994 – Francie

Premiéra v kinech ČR: 13. července 2006

Režie: Hervé Palud

Scénář: Igor Aptekman, Philippe Bruneau, Thierry Lhermitte, Hervé Palud

Produkce: Patrick Batteux (Miami), Louis Becker, Thierry Lhermitte

Hudba: Tonton David, Manu Katché, Geoffrey Oryema

Kamera: Fabio Conversi

Společnost: Canal+ / Ice Films / Procirep / TF1 Films Production / Touchstone Pictures

Natáčeno: Amazonský prales, Venezuela / Miami, Florida, USA / Paříž, Francie

Hrají: Thierry Lhermitte (Stephen), Patrick Timsit (Richard), Ludwig Briand (Mimi-Siku), Miou-Miou (Patricia), Arielle Dombasle (Charlotte), Tolsty aka Vladimir Kotliarov (Pavel), Sonia Vollereaux (Marie), Jackie Berroyer (Jonavisky), Marc de Jonge (Rossberg), Louba Guertchikoff (paní Godetteová), Philippe Bruneau (pan Marshal), Dominique Besnehard (mistr Dong), Cheik Doukouré (pan Bonaventure), Marie-Charlotte Leclaire (Rossbergova sekretářka), Olga Jirouskova (Sonia Koutchnoukov), Chick Ortega (Rus), Paco Portero (hadí muž), a další

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: ? žádný