DVD Hit/Aha! – Emmetův cíl

Dalším z titulů, který firemní stránky nehlásí, ale všichni píší, že by vyjít měl, je na sobotu 29. srpna 2009 v edici DVD HIT/Aha! udávaný film Emmetův cíl za 49,- Kč. No uvidíme. Má smrt v patách a zastavit ji, na to už příliš času nezbývá. Tři dny na vyřešení vraždy – své vraždy.

Někdy se lidský život zamotá skutečně neuvěřitelným způsobem, stejný pocit alespoň prožívá mladý policista Emmett Young. Detektiv na vrcholu své kariéry, zabývající se vraždami, ještě neví, že se zanedlouho jeho život změní. Stále častěji se objevující bolesti hlavy jsou příznakem vážné nemoci. Ještě ráno se zdálo, že jej nemůže moc věcí překvapit. Když se o pár hodin později v nemocnici dozví, že je smrtelně nemocen, nedokáže se vzpamatovat z šoku. Všechny dosavadní životní plány jsou rázem zbytečné a nesmyslné. Jeho svět se zhroutil a zmenšil na minimum, a také jej napadá, že vlastně nemá smysl se dlouho trápit, když není ani trochu naděje.

 

 

Tváří v tvář smrti si začíná uvědomovat prázdnotu svého života a rozhodne se pro radikální řešení. Emmettovi nabídne za 15 000 dolarů neznámý cizinec, kterému se náhodně svěří v baru, si u něho může objednat smrt ve stanoveném čase. Pouze svého vraha nemůže předem znát. Emmett ve své obtížné situaci této lákavé nabídce prostě nedokáže odolat…

 

 

Za tři dny – neznámé místo, neznámý čas. Všechno jde dle plánu a on se ještě pouští do dalšího případu. Poháněn touhou po jeho objasnění zjišťuje spojitost mezi hledaným vrahem a osobou, která jej má zavraždit. Kdo bude rychlejší, ten vyhrává. Podaří se mu případ vyřešit a tak se zachránit?

 

 

Divácké komentáře žádné nadšení neprojevují:

 

Vcelku originální námět je bohužel zpracovaný rozvlekle, hlavní hrdina je zoufale šedý a nesympatický a korunu všemu dodává hudba, z které se vyloženě klíží víčka.

 

Scénář má až příliš mnoho logických děr, stejně tak zpracování. Jeden příklad za všechny: při přestřelce se Emmett a najatý "vrah" navzájem postřelí. To ale nebrání tomu, aby se dál normálně pohybovali a stihli si toho ještě dost povědět. A ani jeden nějak silně nekrvácí.

 

Žánr: Thriller / Drama / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Délka: 94 minut

Původní název: Emmett’s Mark / Killing Emmett Young

Světová premiéra: 27. července 2002 – USA

Režie: Keith Snyder

Scénář: Keith Snyder

Produkce: Franny Baldwin Benullo, Bradley Fuller, Mark Soden, Graham Taylor

Hudba: Steve Porcaro

Kamera: Lawrence Sher

Společnost: Taylor/Fuller Production / Genuine Article Production

Natáčeno: Philadelphia, Pennsylvania, USA

Hrají: Scott Wolf (Emmett Young), Greg Wood (Dr. Dan Kilbannon), Ira Hawkins (detektiv Birch), Khandi Alexander (detektiv Middlestatová), Adam LeFevre (Jim Fields), Danielle Mason (Laurie Meyersová), John Doman (kapitán Berman), Benjamin John Parrillo (detektiv Chris Ricks), Katrina Law (Francine), Gabriel Byrne (Jack Marlow/ Stephen Bracken), Sarah Clarke (Sarah), Tim Roth (John Harrett/ Frank Dwyer), Rhonda Overby, Wendy Grantham, Talia Balsam (Suzanne), Jennifer Horner (Tracy), Elizabeth Reaser (Alison Holmesová), Hayden Saunier (ošetřovatelka Dr. Bradleyho), Jan Austell (Dr. Bradley), Maggie Kaiser (Edith), a další

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailery