Vapet vás baví – 9 hráčů se smrtí

Vapet na čtvrtek 31.července 2008 připravil 9 hráčů se smrtí za 42,- Kč. Devět cizinců. Jeden dům. Kdo přežije? Kolik stojí život? Stojí to za to?

Devět cizinců (kněz, tanečnice, návrhář, rapper, tenista, žena v podmínce, neúspěšný skladatel s manželkou a detektiv) náhodně posbíraných po ulicích se ocitne v opuštěném domě uprostřed zvrácené hry, kterou řídí podivný „Big Brother". Žádná možnost úniku, 75 kamer. Pobyt jim zpestřuje neznámý hlas , určující pravidla hry. Četné smrtelné nástrahy a také zajímavá prémie. Výzva k tomu, aby se navzájem zabíjeli a ten, kterému se podaří přežít, dostane ke svobodě návdavkem i pět miliónů dolarů. Stojí takové prachy za to, aby kvůli nim umírali lidé? Drsný thriller ve stylu legendární Kostky vás zavede na samé hranice voyeurismu a také do světa, jehož součástí byste rozhodně nikdy nechtěli být.

 

A komentáře na tuto žánrovou variaci na daleko úspěšnější tituly?

 

Toto téma už tu bylo a daleko lépe natočené (Battle Royale, Kostka) a každý z oněch filmů měl pokračování – tak proč točit pořád to samé? Celý děj je vlastně špatná kopie svých daleko lepších předchůdců… Jedna hvězda film neutáhne, filmu chybí aspoň náznak napětí… Neznámý není jen důvod, proč jsou lidé zavřeni, neznámý je i důvod, proč se tohle vůbec točí.   

 

Kdo si představí film Saw II v poloviční dějové kvalitě, s třetinovými hereckými výkony a čtvrtinovou fantazií tvůrců, ten ušetří hodinu a půl života, kterou by ztratil při sledování tohoto filmu. Nikdo neví proč je v domě uvězněn, ve chvíli kdy se "vězni"dozvědí, že mohou vyhrát prachy, když poslední přežije, tak se začínají zabíjet navzájem a to ne zrovna způsoby, které by diváka nějak zaujaly.. Ve chvíli kdy přežije opravdu jen jeden, prochází dveřmi a tam již čekají vítězové z jiných stejných "her". A nuda má tedy pokračovat dál s jinými herci.. No je jasné, že konec je otevřen s úmyslem druhého dílu. Nevím, jestli byl druhý díl opravdu natočen, ale pokud ano, tak škoda DVD nosičů, daly by se využít pro napínavější a děsivější film, třeba ten o Jeníčkovi a Mařence.

 

Jedna hvězda v hodnocení je za konec, který ale zřejmě tvůrcům poradil nějaký náhodný kolemjdoucí!!

Zadní strana obalu 

Žánr: Thriller / Horor / Mysteriozní

Země původu: Velká Británie / Rumunsko / Německo / Francie

Rok vzniku: 2005

Délka: 87 minut

Původní název: House of 9

Režie: Steven R. Monroe

Scénář: Philippe Vidal

Produkce: Sheikh Mohamed Bin Salman, Andrei Boncea, Alastair Burlingham, Irina Chirita, François Cohen-Séat, Karen Alison Hamilton, Stefan Jonas, Al Khalifa, Alan Latham, Philippe Martinez, Douglas W. Miller, Alistair Wilson-Gough

Hudba: Charles Olins, Mark Ryder

Kamera: Damian Bromley

Společnost: Bauer Martinez Studios / Defender Production / Lucky 7 Productions LLC / Lucky UKFS / Media Pro Pictures

Natáčeno: MediaPro Studios, Bukurešť, Rumunsko

Hrají: Dennis Hopper (otec Duffy), Kelly Brook (Lea), Hippolyte Girardot (Francis), Susie Amy (Claire Leevyová), Morven Christie (Shona),  Peter Capaldi (Max Roy), Ashley Walters (Al B), Raffaello Degruttola (Jay), Julienne Davis (Cynthia), Jim Carter (pozorovatel – hlas), Gabriel Spahiu

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: upoutávka, z naší nabídky