DVD HIT – Modrá ocel

Hergot, jak má člověk dopředu připravovat nějaké upoutávky, když to, co v plánu je, nevychází, a to, co v plánu nebylo a není, se objevuje na pultech? Dnes v pondělí 31. srpna 2009 v edici DVD HIT vyšel film Modrá ocel za 49,- Kč. Mladá policistka na stopě nebezpečného maniaka. Zneškodní gangstera, jehož pistole se ztratí. Pak se seznámí se šarmantním burzovním makléřem a lov na šíleného zabijáka začíná.

Čerstvá absolventka policejní školy Megan se připlete hned první den služby v mahattanském sboru k přepadení obchodu. Při zásahu zastřelí v sebeobraně ozbrojeného lupiče. Jeho zbraň se však na místě činu nenajde, a tak je Megan dočasně suspendována.

 

Brzy poté je nalezen zastřelený muž, v jehož těle najde policie kulku s vyrytým Meganiným jménem…

V té době se Megan seznámí s okouzlujícím burzovním makléřem Eugenem Huntem, který byl během přepadení v obchodě. Počáteční náklonnost však vystřídá zděšení. Byl to on, kdo se zmocnil ztracené pistole. Její energetický zásah proti lupiči v Eugenovi probudil skryté psychopatické sklony, které z něj udělaly masového vraha.

 

Co se diváckých názorů týče:

Dějově úplně stereotypní béčko, na které se jednou podívat nechá. Řídká kriminální báchorka, natočená poměrně zručně. Kdyby tam nehrála Jamie Lee a neprodukoval to Oliver Stone…

Žánr: Akční / Thriller Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1990

Délka: 98 minut

Původní název: Blue Steel

Světová premiéra: květen 1989 – Francie (Cannes Directors‘ Fortnight), 16. března 1990 – USA

Režie: Kathryn Bigelow

Scénář: Kathryn Bigelow, Eric Red

Produkce: Michael Flynn, Lawrence Kasanoff, Edward R. Pressman, Michael Rauch, Diane Schneier, Oliver Stone

Hudba: Brad Fiedel

Kamera: Amir M. Mokri

Společnost: Lightning Pictures / Mack-Taylor Productions / Precision Films

Natáčeno: New York City, New York, USA

Hrají: Jamie Lee Curtis (Megan Turnerová), Ron Silver (Eugene Hunt), Elizabeth Peña (Tracy Perezová), Clancy Brown (Nick Mann), Louise Fletcher (Shirley Turnerová), Philip Bosco (Frank Turner), Kevin Dunn (asistent Stanley Hoyt), Richard Jenkins (advokát Mel Dawson), Markus Flannagan (manžel), Mary Mara (manželka), Skipp Lynch (instruktor), Mike Hodge (policejní komisař), Mike Starr (dozorce), Chris Walker (Jeff Travers), Tom Sizemore (vlněná čepice), David Ilku (pěšák), Andrew Hubatsek (pokladní), Joe Jamrog (dveřník), Matt Craven (Howard), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: trailer, fotogalerie, z naší nabídky