Vapet pro každého – Ničivé tornádo

V úterý 8. září 2009 sáhne Vapet v edici Pro každého opět do škatulky televizních katastrofických děl a nabídne na pultech Ničivé tornádo za 48,- Kč.

Tornádo je zlo, se kterým nelze bojovat. Nejde ho porazit ani zastavit, vždy vyhraje. Jediná možnost na přežití je ukrýt se před ním. A potom počítat ztráty. K záchraně života je třeba včasné varování, ale kdo by v oblastech, kde se tornáda běžně nevyskytují, sledoval, jestli nehrozí nebezpečí?

 

Bratr a sestra (Sean a April) přijdou o rodiče, kteří v jednom takovém tornádu tragicky zahynuli. Odstěhují se do bezpečí, do Seattlu, aby na událost zapomněli. April se nakonec věnuje studiu počasí a bouří a roky se zabývá zkoumáním přírodních živlů.

 

 

 

Jen náhodou objeví blížící se hrozbu. Těžko jí ale někdo uvěří, že se na Seattle žene katastrofa, kterou si jeho obyvatelé neumějí představit ani ve svých nejčernějších nočních můrách. Musí přesvědčit nejen svého bratra, ale i celé město, že není blázen a všichni jsou ve vážném nebezpečí…

 

Žánr: Akční / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 89 minut

Původní název: Storm Cell

Světová premiéra: 19. března 2008 – Kanada

Režie: Steven R. Monroe

Scénář: Michael Konyves, Graham Ludlow

Produkce: Christian Bruyère, Oliver De Caigny, Lisa Hansen, Lindsay MacAdam, Kirk Shaw

Hudba: Corey A. Jackson

Kamera: C. Kim Miles

Společnost: Cinetel Films / Insight Film Studios / Storm Cell Productions

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

 

 

 

Hrají: Mimi Rogers (April Saundersová), Robert Moloney (Sean Saunders), Andrew Airlie (Travis), Ryan Kennedy (Ryan Laswell), Elyse Levesque (Dana Saundersová), Michael Ironside (James), Kristy Dinsmore (mladá April), Ryan Grantham (mladý Sean), Matt Anderson (Lew), Tracy Trueman (Molly Saundersová), Leanne Adachi (učitelka), Shawn Reis (parašutista), Roger Haskett (Mike), Jacqueline Ann Steuart (Ellen Saundersová), Alex Zahara (Joe), Mike Antonakos (producent), Conor Fanning (Greg), Sean Campbell (policista), Nicholas Elia (mladý chlapec), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný