Blesk – Animalia 3

Středeční Blesk přinesl 2. září 2009 třetí pokračování animovaných příběhů Animalia 3 za 49,- Kč.

Zoe a Alex najednou zmizí z knihovny a ocitnou se v Animalii – fantastickém světě mluvících zvířat. Zoe a Alex ale brzo zjistí, že ani v klidném světě zvířat není všechno v pořádku, protože už jejich příchod provázejí mimořádné události, které podkopávají základ civilizace a srdce Animalie – Jádro. Zoe, Alex a jejich noví nejlepší přátelé, gorila G’Bubu a leguán Iggy využijí své smysly a představy, aby se jim podařilo vyřešit záhady a vrátit do Animalie harmonii a řád. Přidejte se k jedenáctileté Zoe a Alexovi na cestě za jejich dobrodružstvím!

 

Disk obsahuje další 4 epizody:

 

9. díl: Ticho v Animalii

Když se Tyrannicova reklamní kampaň na Allegřin koncert stane nesnesitelnou, vykřikne Livingstone: „Ticho!" – a dostane, co žádal. Všichni obyvatelé Animalie ztratí schopnost mluvit. Pomoci může jen Alex a Zoe.

 

10. díl: Don Leguán

Iggy po vzoru své oblíbené literární postavy Dona Quijota využije převleku a stane se Donem Leguánem, mstitelem a hrdinou Animalie.

 

11. díl: Daleko a ještě dál

Zebry Zed a Zee byly uneseny drakem do říše obývané fiktivními postavami. Zoe se je vydá zachránit a podobně jako Šeherezáda bude muset draka zabavit příběhy na pokračování.

 

12. díl: Být Peter Applebottom

Když se G´Bubu jednoho dne uhodí do hlavy, objeví v sobě osobnost Petera Applebottoma, duchaplného, ale nepříjemného vědce. Kam se však poděla jeho vlastní, původní identita?

Žánr: Animovaný / Pohádka

Země původu: Austrálie

Rok vzniku: 2007

Délka: cca 98 minut

Původní název: Animalia

Světová premiéra:

Režie: David Scott

Scénář: Mark Seidenberg, Tom Ruegger, Nicholas Hollander, John P. McCann, Sherri Stoner, Deanna Oliver

Produkce: Marie-Cecile Dahan, Graeme Base, Ewan Burnett, Murray Pope, Tom Ruegger

Hudba: Christopher Elves

Společnost: Animalia Productions / PorchLight Entertainment

Hrají: hlasy v originále – Brooke ‚Mikey‘ Anderson (Alex), Katie Leigh (Zoe/Fushia/Snipsy/Echo), Christopher Hobbs (G’Bubu/Livingstone T. Lion/Melford/knihovník Stanley), Robert Mark Klein (Iggy), Peta Johnson (Reenie Rhino/Zee/Elni), Kate Higgins (Allegra Melba), Dean O’Gorman (Herry/Tyrannicus), a další

v českém znění (zdroj animsvet.cz) – Terézie Taberyová, Štěpán Krtička, Zbyšek Pantůček, Lumír Olšovský, Ludvík Král, Pavel Vondra, René Slováčková, Jolana Smyčková, Ladislav Cigánek, Veronika Veselá

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný