Blesk – Lživý svědek

Pondělí 7. září 2009 obohatí Blesk filmem Lživý svědek za 49,- Kč. Kromě pravidelné romantiky ze souběžného Blesku pro ženy se tak dočkáme dalšího televizního příběhu z nebezpečného světa diplomacie, lží, drog a politiky.

Britský diplomat Ian Porter je v úzkém kontaktu s překupníkem heroinu Krousovem. Je mu nabídnuta ochrana od policie, pokud proti němu bude svědčit.

 

 

 

Plán však selže a ukazuje se, že celá věc je složitější. Porter není jen tak nějaký obyčejný diplomat, ale špion, který má za úkol odhalit teroristické spiknutí!

 

O minisérii je tak málo informací, že i imdb uvádí oproti upoutávce na oficiálních stránkách (odkaz viz výše) o tvůrcích neúplné či zcestné údaje…

 

A skládačka diváckých názorů:

 

Mohl to být povedený thriller, ale bohužel nebyl. Celý film se nic nedělo, skoro žádná akce, herecké výkony jsou mdlé a nevýrazné. Jediné pozitivum je krásná Claire Forlani. Škoda, potenciál tam byl. Nevýrazné krimi, jakým bývaly police v půjčovnách přeplněné. Ani akční, ani krimi, ani thriller. Napětí byste hledali marně, najdete jen zmatený děj.

 

Zadní strana

Žánr: Krimi / Akční / Thriller / Mysterozní

Země původu: Velká Británie / Austrálie

Rok vzniku: 2008

Délka: 180 minut (179:28  – 1. díl 90:08, 2. díl 89:20)

Původní název: False Witness / The Diplomat

Režie: Peter Andrikidis

Scénář: Peter Gawler

Produkce: Justin Bodle, Tony Iffland, Des Monaghan, Brendan Dahil, Greg Haddrick, Peter Andrikidis

Hudba: Burkhard von Dallwitz

Kamera: Owen McPolin, Mark Wareham

Společnost: Australian Film Finance Corporation / Power / Screentime Pty. Ltd.

Natáčeno: Austrálie / Velká Británie / Tádžikistán

Hrají: Dougray Scott (Ian Porter), Rachael Blake (detektiv šéf inspektorka Julie Halesová), Jeremy Lindsay Taylor (federální agent Mark Wilson), Richard Roxburgh (šéf MI6 Charles Van Koors), Claire Forlani (Ianova manželka Pippa Porterová), Don Hany (ruský dealer Sergej Krousov), Stephen Curry (detektiv seržant Neil Trent), Jonny Pasvolsky (Antonio Morelli), Elan Zavelsky (Nikolaj Krousov), Tony Martin (Bill Murray), Socratis Otto (Shannon Cross), Alex Menglet (Dimitrij), Shane Briant (Winston Beale), Costa Ronin (Vladimir), Alin Sumarwata (Yasmin Van Koorsová), Chris Haywood (Browning), Doris Younane (Jenny Basheerová), Fergus Whelan (Louis Porter), Hugo Whelan (Louis Porter), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný