Popron – Kanibalové: začátek

Kanibalské tituly tvoří specifický žánr, který měl konjunkturu zejména v sedmdesátých letech minulého století, ale čas od času se objevují i nově natočené tituly. Do této skupiny patří i DVD "Kanibalové: začátek", které v repríze vyšlo opět v v sobotu 5. září 2009 za cenu 49,- Kč. Vydavatelem je Popron .

Lidé se dělí v podstatě na tři skupiny: všežravce (sem se řadím i já), vegetariány (takový ti zelení hubení nervní, občas jim vyráží z tělesných otvorů nějaké stébla) a lidožrouty. Odmyslíme-li si různé morální, společenské, náboženské a jiné problémy, je třeba připustit, že člověk údajně nemá nejhorší maso. A faktem je také to, že podobně jako se kremací vyřešily problémy s nedostatkem hrobníků, dal by se širším rozšířením kanibalismu vyřešit světový potravinový problém.

Tyto vize jsou však zatím příliš futuristické, a k jejich uskutečnění se budeme  muset ještě oprostit od mnoha předsudků. Jsme prostě ještě na začátku. A právě proto se s kanibalismem můžeme seznámit už i dnes, právě prostřednictvím DVD "Kanibalové: začátek". A k sledování filmu můžete pojídat zatím třeba lečo.