Popron – Poslední přežije

Do třetice je zde další titul od North American Pictures – tentokrát akční sci-fi "Poslední přežije". V hlavních rolích můžeme uvidět herecká jména jako Kateřina Brožová či Bořivoj Navrátil. Cena 99,- Kč, vychází v klasickém DVD boxu u Popronu dne 7. září 2009.

A opět je to tady. Spoře odděná, lépe řečeno polonahá ženská těla, lesknoucí se potem, tvrdě pracující v dolech a tlačící vozíky s vytěženou rudou. Tentokrát ale nejsme na středověkém hradě, ovládaném satanistickou královnou, jako v pseudopohádce Království hříchů, nýbrž v prostředí věznice a doly s vězni na nucených pracích.

Vše se odehrává v daleké budoucnosti, po jaderné válce. Většina lidstva, která přežila žije na orbitálních stanicích. Na zemi žijí jen ti, kteří přežili katastrofu a zlý mor, který nastal po ní. Město Washington, kdysi jedno z největších měst Ameriky, je peklem na zemi. Ovládá ho bývalý zločinec Kragov, který zde vládne jako diktátor. Navíc má kufřík s ničivou zbraní, kterou může zlikvidovat nejen planetu Zemi, nýbrž i orbitální stanice.

Jednou z vězeňkyň tvrdě pracujících v dolech je i Kate Major (Kate Rodger). Dokáže si udržet autoritu i mezi krutými dozorci, což naznačuje, že je to silná osobnost. Je uvězněna na 25 let nucených prací za to, že jako velitelka ozbrojené jednotky vystřelila mozek z hlavy synovi jednoho vlivného generála, který ze strachu ohrožoval bojovou akci.

Poté akci úspěšně dokončila a úspěšně vyvedla z ohrožení všechny své podřízené. Ale vražda, které se dopustila, byť v zájmu úspěšnosti akce, se neodpouští, zvláště jde-li o syna mocného člověka. Nyní je však schopností ženy-zabijáka opět potřeba. Je jí nabídnuto umazání části trestu, pokud se podvolí rozkazu zlikvidovat nukleárního šílence Kragova (Orestes Matacena) a jeho krutou společnici Tanyu (Kateřina Brožová). Představitel OSN – Loman (Bořivoj Navrátil) Kate zároveň pověří záchranou svého syna Jakea (Josh Barker), který vede ozbrojenou skupinu bojující za záchranu lidstva.
Boj dvou žen na život a na smrt může přežít jen jedna z nich!

Kate úkol přijímá a je vystřelena z přistávacím modulu z vesmírné stanice Alfa směrem k planetě Zemi. Následně se octne ve Washingtonu a ihned zahájí pátrání po Jakeovi, což se jí brzy podaří. Sotva se však seznámí (což se odehraje v tunelu metra), začnou po nich střílet Kragovy jednotky. Zde se odehraje první velká akční scéna filmu. Střílí všechno co má ruce a nohy. V této fázi doporučuji ztlumit  domácí kino, ať nerušíte spící sousedy, kteří brzy ráno  vstávají do práce.

Mezi výstřely, létajícími nábojnicemi, roztříštěšným sklem a betonem, a zkravenými těly námezdných vrahů se však najde i ten správný čas pro nedělní chvilku erotiky. Kate a Jake v sobě ihned naleznou zalíbení, a když si vojanda svlékne svůj kosmický obleček, v němž by ji nepřítel mohl snadno poznat, Jakeovi se zapálí lýtka a na to tata už leží na své zachránkyni.

Jenže než může k něčemu významnějšímu dojít, už jsou tu nepřátelské jednotky a je rázem po erotice. Jake je omráčen a Kate je odvlečena do Krageova "skladu". To je jakési vězení pro ženy, které zde rodí děti, jenž se mají stát později Kragovými žoldáky.

Zde se Kate setká s Petrou Špindlerovou z Velmi křehkých vztahů a proberou svoje ženské záležitosti. Kate se dozví co a jak a hned je v obraze. Mezitím Krage usiluje o rozluštění kódů k nukleárnímu kufříku. Asistuje mu jeho pomocnice (Kateřina Brožová).

Ve věznici se Kate dozvídá od Petry Špindlerové, že brzy přijdou muži, které si je budou dražit. A vskutku – ráno dojde k dražbě. Dražba je však přerušna akcí Jakea, který se snaží osvobodit Kate. A další mohutná střílečka. Opět raději ztlumte svoji aparaturu.

A co se týká erotiky, ani na druhé straně, tedy u nepřátel, nezahálí. Kragov se svojí asistentkou Kateřinou Brožovou rovněž nezahálí a v posteli se slušně činí. Kragov je vůbec zvláštní týpek. Svým zjevem a podivným stejnkrojem připomíná spíše než diktátora řidiče trolejbusu.

Kate se podařilo osvobodit, a tím pádem se erotice bude dařit chvíli i na straně bojovníků za svobodu planety. Ale je třeba nezahálet a zahájit opět další postup proti Krageovi! Jak se to vše povede? A povede se to vůbec? Podaří se zneškodnit jaderný kufřík a umožnit tak deváté flotile, aby zaútočila? A zachrání se Kate z nebezpečí, i když Kragov už asi tuší, kým je? A jak do děje zasáhne představitel OSN Loman (Bořivoj Navrátil)?

To vše se můžete dozvědět, pokud u DVD vydržíte až do konce.

Originální název: Last Stand

Rok vzniku: 2000

Země původu: Kanada / ČR 

Celkový čas: 93 minut

Hrají: Kateřina Brožová, Petra Špindlerová, Kate Rodger, Bořivoj Navrátil, Orestes Matacena, Josh Barker, David Fisher.
Režie: Lloyd A. Simandl
Kamera: Vladimír Kovář

Scénář: Christopher Hyde

Hudba: Peter Allen

Střih: Derek Whelan

Architekt: Olga Rosenfeldová

Údaje o DVD:

Datum vydání: 7.9.2009
Formát obrazu: PAL 4:3

Minutáž: 01:33:00
Region: 0
Zvuk: CZ Dolby Digital 2.0 (Stereo)