Blesk – Kinta

V pondělí 14. září 2009 nabídne Blesk další asijskou mlátičku Kinta za 49,- Kč. Přehlídka bojového umění v podání Malajsie a Michaela China. Dynamické souboje tělo na tělo s minimem střihu!

Bohaté doly v údolí Kinta lákají do Malajsie spoustu čínských imigrantů, kteří tu chtějí vydělat jmění. Problém ale nastává, když gang zvaný Čtyři draci začne terorizovat celou oblast. Dělníci se rozhodnou vzít spravedlnost do svých rukou a strhující akce může začít!

 

 

Milovníky žánru ale tenhle příspěvek nepotěšil:

 

Ubohý pokus o filmový ekvivalent bojového komiksu skončil jako stupidní soap-opera a nudná bojovka. Je hezké, že tvůrci shromáždili mezi představiteli přeborníky bojových umění, ale bohužel si nikdo ze zúčastněných neuvědomil odvěkou pravdu, že reálné bojové umění nedělá dobrou filmovou bojovou scénu. Promarněný potenciál skutečných mistrů je cítit na každém kroku, logika či dokonce soudržnost děje je tomuto výplodu naprosto cizí.

 

 

Jako film skutečně nepovedené. Příběh je totálně o ničem, ale tím myslím fakt maximálně. Divák nemá žádnou motivaci někomu fandit, oblíbit si výrazně nějakou postavu, děj se vůbec nikam neposouvá a nevyvíjí.

 

 

Pro milovníky martial arts filmů a soubojů ve filmech opravdu doporučuji přetrpět celou stopáž filmu k "arénovému závěru", protože to, co tady uvidíte, je fakt naprostá špička a absolutní dnešní vrchol choreografie bojových scén.

 

Žánr: Akční

Země původu: Malajsie

Rok vzniku: 2008

Délka: 92 minut

Původní název: Kinta

Světová premiéra: 4. prosince 2008 – Malajsie

Režie: C. L. Hor

Umělecká režie: Ben Hor

Scénář: Chow Kam Leong, C. L. Hor

Produkce: Adrian Wong, Wong Chee Meng, Jean Liang, Andy Lee, Andrew Lee

Hudba: Chow Kam Leong

Kamera: Jacky Tang

Střih: Dodo Heng

Choreografie akčních scén: Chin Ka Lok

Společnost: Black Box Pictures

 

 

 

Hrají: Michael Chin (Tygr), David Bao (Blaze), Jun-Fei Kuan (Ace), Shawn Lee (Forerst), Robin Ho (Drak), Anita Kwan, Laura Jayne New, Summer Zhang, Patrick Teoh Kah Yong (mistr Hoong), Tsai Lex, Albert Yuen (strýc Tin), Chu Cho Kuen, Zulkifli Bin Ismail (Tok Mat), Mohd Khairi Bin Abdul, Rahman Chye (Ting Lih), Mark Cheng, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný