DVD Hit – Mušličky 1

Původně se na stránkách vydavatele na týden od pondělí 14. září 2009 za 49,- Kč v plánu edice DVD HIT aktuálně objevil ještě jeden disk, věnovaný tentokrát mladším divákům – animované příběhy učící děti vztahu k přírodě s názvem Mušličky 1. Nezbedný klučina Shelldon je malý mořský korýš, který se s adoptivními rodiči přestěhuje do Krunýřova. Tady se svými novými kamarády – nebojácným krabem Hermanem a roztomilou mušlí holčičkou Connie – objevuje dosud nepoznaný svět. Na pultech se disk objevil až ve středu 23. září 2009.  

Na disku jsou první tři díly z celkového počtu 26 epizod:

1. Jak si Krabík zamiloval školu /Malér ve škole/ – 22:00

Crabbyho (Krabíka) vyloučí ze školy. Shelldon ho přesvědčí, aby nastoupil k nim do třídy. Během hodiny jim pan učitel Oliheň dá úkol, aby si ve dvojicích pomohli zlepšit své znalosti. Zatímco ostatní se věnují matematice a dalším předmětům, Shelldon se snaží Crabbyho naučit, jak se stát správným studentem.

2. Kouzelná síla /Zázračný kostým/ – 21:59  

Shelldon sní o tom, že bude členem školního fotbalového týmu. Ale bez úspěchu. Jediná cesta, jak se dostat na hřiště, je obléci se do směšného kostýmu klubového maskota Moja. V něm se mu znenadání podaří uhrát senzační vítězný bod. Od té chvíle se stává hvězdou Krunýřova. Ale byla to Shelldonova šikovnost nebo je převlek kouzelný?

3. UFO /Vetřelci v Krunýřově/ – 21:59  

V Krunýřově se objeví prapodivné úkazy. Z tajemných zářivých světel vystupují zvláštní postavy, které se objevily rok po záhadném zmizení Hermanova tatínka. Shelldon se nechá záhadnými bytostmi unést, aby kamarádova tatínka vysvobodil.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Vzdělávací seriál

Země původu: Thajsko

Rok vzniku: 2008

Délka: 66 minut (65:59)

Původní název: Shelldon

Světová premiéra: 28. srpna 1998 – USA

Režie: Phil Weinstein, Jirayuth Chusanachoti

Scénář: Brendan Foley, Shelly Goldstein, Jacob Sager Weinstein, Arthur Tiersky, Doug Molitor

Produkce: Jirayuth Chusanachoti, David Kwok

Hudba: Kaiwan Kulavadhanothai, Stuart Brayson

Společnost: Tiny Island Productions / Shellhut Entertainment

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky, maďarsky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný