DVD edice – Zamilovaný kněz

Pokud měl být splněn termín, pak na poslední den aktuálního měsíce připadal ještě jeden disk dle edičního plánu DVD edice. V nabídce se měl objevit další zástupce severské kinematografie ve středu 30. září 2009 – na pultech byl ale titul Zamilovaný kněz za 49,- Kč dostupný až 1. října 2009. Čerstvě oddaný a napůl rozvedený.

Tobias je mladý, nově vysvěcený luteránský kněz, který právě dokončil seminář a je odhodlán změnit svět k lepšímu. Místem jeho působnosti se stává panelákové sídliště na okraji Stockholmu, kde do kostela chodí minimálně lidí. Brzy ale zjišťuje, že výchova střední třídy, které se mu dostalo, jej nepřipravila příliš dobře na luznou realitu, kterou v této betonové změti objeví.

 

 

Jednoho dne zde však potká ženu, která jako by byla z jiného světa. Moudrá a pohledná Carola probudí v Thomasovi skutečnou touhu po životě. Jezdí na vozíčku a její rodina není zrovna moc příkladně křesťanská, přesto se zdá, že oba dva k sobě cítí jisté sympatie.

 

 

Zamilovaný kněz je romantická komedie o přijetí lásky bez ohledu na to, v jaké formě přijde.

 

Žánr: Komedie / Drama / Romantický

Země původu: Švédsko

Rok vzniku: 2003

Délka: 105 minut

Původní název: Miffo

Světová premiéra: 1. srpna 1991 – Švédsko

Režie: Daniel Lind Lagerlöf

Scénář: Daniel Lind Lagerlöf, Malin Lind Lagerlöf

Produkce: Joakim Hansson, Daniel Lind Lagerlöf, Susanne Lundqvist, Peter Possne

Hudba: Paul Bothén

Kamera: Olof Johnson

Společnost: Film i Väst / Hägring AB

Natáčeno: Gothenburg, Västra Götalands län, Švédsko / Lysekil, Västra Götalands län, Švédsko / Trollhättan, Västra Götalands län, Švédsko / Uddevalla, Västra Götalands län, Švédsko

Hrají: Jonas Karlsson (Tobias Nils Carling), Livia Millhagen (Carola Angelique Christianssonová), Ingvar Hirdwall (Karl Henrik), Kajsa Ernst (Sonja), Liv Mjönes (Jenny Maria Brunanderová), Fyr Thorvald Strömberg (Håkan ‚Håkke‘ Bertil Bodin), Isa Aouifia (Leo), Carina Boberg (Karin, Tobiasova matka), Gustav Levin (Erik, Tobiasův otec), Malin Crepin (Anna), Robin Keller (Jonny), Jan-Erik Emretsson (Gunnar), Joel Östlund (Ruben), Stig Asp (Leif), Eva Dahlman (zdravotní sestra/prostitutka), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 švédsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný  

Bonus: žádný