Blesk – Lucky Luke na Divokém západě

Ve středu 23. září 2009 nás na pultech bude opět čekat pistolník, který je rychlejší než svůj vlastní stín. Blesk se vrací k oblíbenému westernovému hrdinovi a vydává Lucky Luke na Divokém západě za 49,- Kč. Už jsme s ním měli tu čest, dokonce dvakrát.

Jeden z nejslavnějších hrdinů Divokého západu Lucky Luke je tu! Legendární kovboj, který je nejrychlejším střelcem Západu a který nikdy nemine, přichází, aby provedl nové osadníky divokým krajem, utkal se s rodinným klanem zlotřilých bratrů Daltonů a bránil čest a právo. Lucky Luke a jeho dobrodružství vás skvěle pobaví!

 

Šťastný Luke, živoucí legenda Divokého západu, eskortuje nechvalně proslulé bratry Daltonovy do New Yorku, kde mají stanout před soudem. Daltonovi samozřejmě už po milionté udělají to, co umějí nejlépe. Utečou a všude, kam vstoupí, vylupují banky, rozsévají zmatek a ničí věci. S policií v patách pak zločinní bratři ukryjí lup v jednom osamělém krytém voze. Když se poldů zbaví a vrátí se posléze pro kořist, čeká je nepříjemné překvapení – desítky naprosto stejných krytých vozů, které míří do Kalifornie. Vydají se tam tedy i Daltonovi, sledováni pozorným okem osamělého kovboje. Čeká na ně Divoký západ a svět plný nových dobrodružství.

 

Postava pistolníka údajně prošla modernizací, takže například namísto své oblíbené cigaretky nosí nikotinovou náplast…

 

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Western

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2007

Délka: 84 minut

Původní název: Tous a l’Ouest: Une aventure de Lucky Luke

Světová premiéra: 5. Prosince 2007 – Belgie

Režie: Olivier Jean-Marie

Námět: René Goscinny, Morris (komiks)

Scénář: Jean-François Henry, Olivier Jean Marie

Produkce: Marc Du Pontavice, Aziza Ghalila, Katell Lardeux

Hudba: Hervé Lavandier

Společnost: Xilam / Dargaud Marina / Lucky Comics / Xilam Animation

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný