Animal Planet – Svět dinosaurů 1 – Velociraptor bojuje o přežití

Zcela neočekávaně se na pultech dnes ocitl disk, který působí velmi tajemně. Na hnědavé obálce kromě názvu a reklamních sloganů lze nalézt jen logo Animal Planet. Takže vlastně můžeme jen napsat, že v pátek 2. října 2009 za 49,- Kč je ke koupi Svět dinosaurů s číslem 1 – Velociraptor bojuje o přežití. Odhalte tajemství stará miliony let! Ale kdo je vydavatelem a distributorem, to neodhalíte.

Mongolská poušť před 80 miliony let. Mladá samička pravěkého velociraptora je sama. Není příliš velká a je snadno zranitelná. Jak dokáže přežít v nehostinné žhavé poušti? Jak se nestát kořistí silných predátorů? Musí být chytrá, odvážná i trpělivá. Z lovce se totiž někdy může stát kořist, stejně jako si mohou jít po krku vzdálení příbuzní. Naše mladá hrdinka se brzy naučí, že jediné, co se počítá, je potrava. Že potravu si velociraptor musí ulovit a že víc lovců znamená větší šanci na úspěch. Tedy i na přežití.

 

Bílá špička

 

Ať si je na obalu napsáno, co chce, po spuštění disku vás titulky uvedou do cyklu Planeta dinosaurů – Cesta Bílé špičky. Asi se grafici, vytvářející obal, nedokázali domluvit s překladateli…

 

Planeta dinosaurů

 

Na obalu jsou inzerovány další dva díly, podle zahraničních zdrojů je série celkově čtyřdílná.

 

A kdyby se vám nechtělo utrácet, tak se na film (dokonce v délce 48 minut) můžete v klidu a originálním znění podívat na Googlu.

 

Volba kapitol

Žánr: Animovaný / Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: cca 42 minut

Původní název: Dinosaur Planet – White Tip´s Journey

Režie: Pierre De Lespinois

Scénář: Michael Olmert, Gergann Kane, Gary Parker

Produkce: Pierre De Lespinois, Fran LoCasio, John Copeland, Mike Carrol, W. Clark Bunting, Tomi Bednar Landis, Sarah Hume, Laura Rose

Střih: Brian Gonosey

Hudba: Dean Grinsfelder

Kamera: Bret Harding, Robert Bock, Pierre De Lespinois

Společnost: Discovery Channel / Evergreen FilmS LLC /

Animace: Meteor Studios

Vypravěč: Christian Slater

 

Menu DVD

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 letterbox

Bonus: žádný

Nastavení zvuku a titulků