Vapet vás baví – Miláček Rita

I další film od Vapetu ve čtvrtek 15. října 2009 v ediční řadě Vás baví pochází z Francie. Za 48,- Kč komedie Miláček Rita. Pouhých 100 hlasů na imdb.com přidělilo filmu 3,8 z 10.

Když se sebevědomý účetní jedné velké auditorské firmy Edgar Lamarck vydá na služební cestu na Azurové pobřeží, má přesný plán – hodlá nejprve hodně pracovat a potom si hodně užít. Má prověřit majitele loděnic Thierryho Ferranda a jeho firmu a především jeho dost divoké účetnictví. Po pracovním dnu se rozhodne pokračovat zábavou s nějakou přítulnou (a třeba taky divokou) slečnou.

 

Ale udělá velkou chybu, když se rozhodne pro luxusní prsatou blondýnu "Roztomilou Ritu", kterou našel na jedné velmi pikantní internetové stránce. Rita je sice prostitutka, ale není ani luxusní, ani blondýna. Když přijede k ní, zjistí, že do blondýnky má daleko – a do prsaté ještě dál. Je to rusovláska a sotva ho dostane do svého bytu, vytáhne na něj pistoli a donutí ho, aby jí pomohl odklidit tělo muže, kterého před chvílí zabila.

 

 

 

A to ještě zdaleka večer nekončí, protože Rita má v zásobě několik dalších překvapení a požadavků, díky kterým se Edgarův poklidný život změní v bláznivou jízdu po horské dráze. Je totiž neobyčejně schopnou zlodějkou, která právě ukradla jednomu obchodníkovi s uměním mimořádně vzácného a drahého Botticelliho.

 

Žánr: Komedie / Akční

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2003

Délka: 78 minut

Původní název: Lovely Rita, sainte patronne des cas désespérés

Světová premiéra: 24. září 2003 – Francie

Režie: Stéphane Clavier

Námět: Benjamin Legrand (román)

Scénář: Stéphane Clavier, Louis Paraz

Produkce: Christian Clavier, Alain Doutey

Hudba: François Castello, Michel Hardy

Kamera: Yves Cape

Společnost: Canal+ / Ouille Productions / Société des Etablissements L. Gaumont / TF1 Films Production

 

 

 

Hrají: Christian Clavier (Edgar Lamarck), Julie Gayet (Rita), Eddy Mitchell (Thierry Ferrand), Arielle Dombasle (Mademoiselle Lecasová), Pierre Mondy (Marcel), Arnaud Giovaninetti (Kevin), Jean-Claude Dreyfus(antikvář), Marthe Villalonga (Renée), Manon Gaurin (Angela), Maria Verdi (Murielle), Alain Zef (Simon Baldini), Denis Braccini (Hervé Baldini), Vincent Haquin (Maurice), Yan Dron (Franck), Christian Gazio (José), Tony D’Amario (Roro), Steve Tran (Danny), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný