North Video – Extralarge 1. DVD – Černý a bílý

V poslední době se rozmáhají na levných DVD cykly, série a seriály, které tak vydavateli zaručují, že si (možná) zákazník koupí víc než jednu placku. North Video na pátek 9. října 2009 oznámilo první disk televizní série Extralarge za 49,- Kč, bude jím film Černý a bílý.

Série nese název podle tělesných rozměrů hlavního představitele a u nás se jí dostalo původního překladu Detektiv XXL. Soukromý detektiv mimořádných rozměrů, bývalý policajt Jack Costello, kterého hraje Bud Spencer, se při řešení kriminálních případů nebojí ničeho a nikoho. XXL detektiv přichází, zločinci, třeste se!

Bývalý policejní důstojník, dnes soukromý detektiv Jack Costello v Miami, zjistí, že ho neustále někdo sleduje. Počká si na něj a chce zjistit, proč mu je ustavičně v patách. Z chlapíka vyleze, že se jmenuje Dumas Dumasom.

Mluví s francouzským akcentem a tvrdí, že kreslí komiksy a tvář Jacka Costella potřebuje zachytit, protože právě tvoří nový komiks, kde se dotyčný hrdina, který se má Costellovi podobat, jmenuje Extralarge. Costello má ale úplně jiné starosti – musí před najatými zabijáky chránit černošskou kapesní zlodějku Wendy, která ukradla staré kapesní hodinky senátorovi Pillingerovi. Všechno nasvědčuje tomu, že právě senátor má v jejím pronásledovaní prsty…

Oficiální text vydavatele:

Zločinci, mějte se na pozoru! 6-dílná detektivní série s Budem Spencerem.

Odešel od policie, aby mohl být svým vlastním pánem. Teď však má pocit, že maká 25 hodin denně a že jeho práce nikdy nekončí. Zlí jazykové tvrdí, že když zločinec na něho vytáhne zbraň, jedná vlastně v celkem omluvitelné sebeobraně. Ačkoli tvář je prvotním důkazem identity, jeho protivníci ze soubojů odcházejí změněni k nepoznání. Takový je Jack Castello, soukromý detektiv mimořádných kvalit a ještě mimořádnějších rozměrů. Přestože mu sudičky do vínku daly velikost XXL, nebojí se nikoho a ničeho. Zločinci, mějte se tedy na pozoru – přichází soukromý detektiv Bud Spencer!

Zadní strana

Žánr: Akční

Země původu: USA / Německo / Itálie

Rok vzniku: 1991

Délka: 89 minut

Původní název: Extralarge: Black and White

Režie: Enzo G. Castellari

Scénář: Marco Barboni, Alessandro Moretti, Giuseppe Pedersoli

Produkce:

Hudba: Enrico Riccardi

Kamera: Roberto Girometti

Společnost: First Group International

Hrají: Bud Spencer (Jack ‚Extralarge‘ Costello), Philip Michael Thomas (Dumas), Friedrich von Thun (senátor Pillinger), Lou Bedford (Sam), Vivian Ruiz (paní Martinezová), Jackie Davis (Harry), Georgie Cranford (Little Tyson), Lela Rochon (Wendy), Daniel Chapman (Robberts), Mark Stefanich (Steve), Billy Bates (Tony), Dennis Deveaugh (Clark), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: z naší nabídky