Animal Planet – Svět dinosaurů 2 – Nebezpečný život saltasaura

Stále stejně neznámý vydavatel změnil barvu obálky, takže se logo Animal Planet ocitlo na zeleném podkladu. Už ve čtvrtek (oproti minulému pátku) 2. října 2009 za 49,- Kč je ke koupi Svět dinosaurů s číslem 2 – Nebezpečný život saltasaura. Odhalte tajemství stará miliony let!

Samička Akfa se vydává na svou první pouť se smečkou. Až vyroste, bude jedním z největších dinosaurů. Zatím je to ale jen mládě. Její příběh se odehrává v Jižní Americe před osmdesáti miliony let. Alfa putuje ve stádu saltasaurů se svou matkou, sestrami a ostatními příbuznými samicemi. Neustále se musí mít na pozoru před nebezpečnými lovci, jako jsou carcharodontosauři nebo archosauři. Jediná ochrana, kterou stádo má, je jeho velikost, bdělost a odvaha čelit predátorům. Stádo každoročně putuje za potravou a pak se znovu vrací k hnízdišti, kde dospělé samice nakladou vejce. Tak se příběh stáda saltasaurů opakuje každý rok, generaci za generací.

 

Žánr: Animovaný / Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: cca 40 minut

Původní název: Dinosaur Planet – White Tip´s Journey

Režie: Pierre De Lespinois

Scénář: Michael Olmert, Gergann Kane, Gary Parker

Výběr kapitol 

Produkce: Pierre De Lespinois, Fran Locasio, John Copeland, Mike Carrol, W. Clark Bunting, Tomi Bednar Landis, Sarah Hume, Laura Rose

Střih: Brian Gonosey

Hudba: Dean Grinsfelder

Kamera: Bret Harding, Robert Bock, Pierre De Lespinois

Společnost: Discovery Channel / Evergreen FilmS LLC /

Animace: Meteor Studios

Vypravěč: Christian Slater

Menu DVD

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky (24SNAiLS)

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 letterbox

Bonus: žádný

Nastavení zvuku a titulků