Blesk – Bílý tesák

K pondělní nabídce 12. října 2009 přidává Blesk za 49,- Kč starší film Bílý tesák. Novinář se ve zlatokopeckém městečku na Aljašce pustí spolu s indiánským chlapcem a jeho psím kamarádem do boje proti chamtivému a zlému obchodníkovi. Od režiséra, od kterého by tenhle žánr čekal málokdo (o dva roky natočil se stejnými herci i Návrat Bílého tesáka).

Volné zpracování slavného románu Jacka Londona. Příběh o vlku, který se nezalekl ani nejsilnějšího nepřítele, se prolíná s osudy muže s podobnou povahou.

Doba zlatokopů, Klondike, Yukon v Kanadě. Proslulé naleziště je plné nadšenců, kteří doufají, že právě oni tu zbohatnou. Právě tady se odehrávají dobrodružství Bílého tesáka – napůl psa a napůl vlka, který se spřátelil s indiánským chlapcem Mitsahou.

Jednoho dne přijíždí do Dawson City žurnalista Jason Scott. Městečko ovládá krutý a chamtivý obchodník Beauty Smith se svým gangem – kvete tu korupce a násilí. Všichni se Beauty Smithe a jeho kumpánů bojí a místní prospektoři mu musejí platit. Jason Scott chce městečko od těchto nešvarů vyčistit – a právě s tím mu pomáhá i Bílý tesák, kříženec vlka a psa. Na oba čeká pořádně nebezpečné dobrodružství!

Žánr: Dobrodružný

Země původu: Itálie / Španělsko / Francie

Rok vzniku: 1972

Délka: 100 minut

Původní název: Zanna Bianca / White Fang / Colmillo Blanco / Croc-blanc

Světová premiéra: 21. prosince 1973

Režie: Lucio Fulci

Námět: Jack London (román Bílý tesák)

Scénář: Guy Elmes, Roberto Gianviti, Thom Keyes, Piero Regnoli, Guillaume Roux, Harry Alan Towers aka Peter Welbeck

Produkce: ?

Hudba: Carlo Rustichelli

Kamera: Erico Menczer, Pablo Ripoll

Scénograf: Enzo Bulgarelli

Kostýmy: Enzo Bulgarelli

Efekty: Enzo Bulgarelli

Střih: Ornella Micheli

Společnost: In-Cine Compañía Industrial Cinematográfica / Les Productions Fox Europa / Oceania Produzioni Internazionali Cinematografiche

Natáčeno: Rakousko

Hrají: Franco Nero (Jason Scott), Virna Lisi (sestra Evangelina), Fernando Rey (otec Oatley), John Steiner (Charles ‚Beauty‘ Smith), Missaele (Mitsah), Daniel Martín (Charlie), Raimund Harmstorf (Kurt Jansen), Carole André (Krista Oatleyová), Rik Battaglia (Jim Hall), John Bartha, Luigi Antonio Guerra, Carla Mancini, Maurice Poli, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1 anamorf)

Bonus: žádný