HCE – FilmMánie

Reedice, reedice, tímhle slovem označujeme spoustu nejrůznějších stavů, které se vzájemně docela odlišují, ale není pro ně vhodnější označení. V sobotu 10. října 2009 se nám za 49,- Kč dostalo reedic filmů Hříšný tanec 2 a Resident Evil.

V poslední době je pomalu nedostačující ke zjištění objektivního stavu oběhat celé město, člověk aby rozšířil působnost pomalu přes hranice kraje. Závoz titulů se liší nejen mezi jednotlivými trafikami, ale jak by mohla dosvědčit Radka, evidující v přehledech na Dámě (i u nás) pečlivě reedice pohádek Green Media, pomalu každé město hlásí ve stejný den nějaké jiné DVD.

 

A tak zatímco se u nás ještě stále neobjevila Bílá nemoc, Becketa mají jen v jedné trafice v celém městě, tituly Amercomu aby člověk hledal pomocí lupy, dneska se na jednom místě objevila nová obálka s logem FilmMánie a filmem Resident Evil a na místě jiném ve stejně laděné obálce Hříšný tanec 2.

 

Už dlouho se objevovaly náznaky, že některá velká vydavatelství pociťují sílu trhu levných titulů a zvažují namísto propůjčování katalogu novinám vydávání pod vlastní značkou. A pokud lze podle obalů usuzovat, pak ten stav právě vypukl, za ediční řadou FilmMánie zřejmě stojí přímo Hollywood Classic Entertainment.

 

Ovšem jestli půjde pouze o zkušební výkřik, jak tomu bylo u trafikových titulů se značkou Levných knih, nebo se právě rozjela další stálá řada, to si budeme muset počkat.

 

Jinak o zmíněných filmech jsme již podrobně psali, takže detaily viz příslušné odkazy.