Reflex – Mocné síly planety Země – 5. Vzácná planeta

Podporován týdeníkem Reflex ve čtvrtek 12. listopadu 2009 končí cyklus Mocné síly planety Země, poslední „souhrnné" páté DVD za 49,- Kč má název Vzácná planeta.

Mléčná dráha je jen jednou z mnoha miliard galaxií. Je přece nemožné, aby tam někde neexistovala další Země kypící životem.

 

 

V této epizodě našeho seriálu ale budeme hovořit o silách, které sice působily mimo naši planetu, ale rozhodovaly o jejím osudu. O silách, jež naši Zemi stvořily a dodnes ji ochraňují. O silách, které ničí a které regenerují.

 

 

O silách, jež vytvořily svět takový, jak ho známe. Dnes je naše planeta vystavena novému nebezpečí – činnosti člověka. Od prvního okamžiku, kdy bylo lidstvo schopné pozorovat vesmír, v něm pátráme po známkách inteligentního života podobného tomu našemu, pozemskému.

 

Pomáhají v tom i tyto radioteleskopy v Americe, které jsou schopné nahlédnout hluboko do kosmického prostoru. Zatím ale nic nenašly. Možná je to tím, že jsme nepátrali dostatečně dlouho nebo hledáme v nesprávné části vesmíru.

 

 

Je tu ale ještě jedna možnost. Třeba jsme nenašli žádné známky života proto, že prostě nikde žádný další neexistuje. Je těžké uvěřit, že jsme možná v celém kosmu sami. Vždyť jen v naší galaxii, Mléčné dráze, jsou miliardy hvězd. A Mléčná dráha je jen jednou z mnoha miliard galaxií. Vesmír je nepředstavitelně obrovským prostorem. Je přece nemožné, aby v něm neexistovala další Země kypící životem.

Žánr: Dokument

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2007

Délka: každý díl cca 50 minut

Původní název: The Earth: Power of the Plane – Rare Earth

Světová premiéra: 18. prosince 2007

Režie: Ben Lawrie

Hudba: Ty Unwin

Společnost: British Broadcasting Corporation / National Geographic Channel / Zweites Deutsches Fernsehen

Hrají: Iain Stewart, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný