Atypfilm – Nemrtvý virus

V pátek 23. října 2009 měl měnit (no, jako vždy u termínu tohoto vydavatelství – možná, snad, pravděpodobně) Atypfilm žánry a hodlá zkusit štěstí za 59,- Kč německým hororem Nemrtvý virus. Smrt se probouzí – ve Vás! Podle traileru to vypadá na křížence Hitchcockových Ptáků s Romerem, imdb.com eviduje skóre 3,7 z 10 a české komentáře hovoří o tom, že hollywoodské Béčka jsou oproti tomuhle skvělými filmy. A údajně se od počátku natáčení plánovaly další dva díly, takže se je čeho bát. Vyšlo klasiky se zpožděním v pátek 30. října 2009.

Robert jede společně se svými dvěma přáteli do svého rodného města, kde je panství jeho dědečka. U benzínové pumpy Robert nečekaně potkává svoji bývalou lásku Marlene. Pozve ji a její kamarádku na panství na večeři.

 

 

 

Skupinka mladých lidí si vesele užívá večer, když z lesa najednou přijde cizí muž, který je viditelně nakažený ptačí chřipkou. Není však jediný, k domu se totiž najednou přibližuje celá skupinka nemocných lidí. Přátelé se zabarikádují proti nebezpečným silám, netuší však, že jeden z nich už je taky nakažený ptačí chřipkou…

 

 

A pár výpůjček z webových encyklopedií hororů:

 

 

Přestože je snímek německý, autoři měli očividně vyšší ambice a tak je film kompletně v angličtině. Herecké výkony jsou standardní, neoslní ani neurazí. Ovšem hned od začátku podle typu herců odhadnete, kdo ze skupinky přežije a kdo naopak rozšíří armády nemrtvých.

 

 

Samotní zombíci (případně virusoví mutanti – doplňte podle sympatií) jsou vcelku vydaření, ale občas se nemůžou rozhodnout, jestli budou romerovsky pomalí a tupí nebo snyderovsky rychlí a blbí, občas extrémně rychlí a chytří.

 

 

Hrdinové někam jedou, tam chvíli žvaní abychom je poznali a pak se objeví hladoví nemrtví, prostě klasika.

 

Žánr: Horor

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2008

Délka: 93 minut

Původní název: Virus Undead

Světová premiéra: 7. října 2008 – Nizozemí, USA

Režie: Wolf Wolff, Ohmuthi

Scénář: Thorsten Nesch, Wolf Wolff, Wolf Jahnke

Produkce: Wolf Jahnke, Jie Lin, Wolf Wolff

Kamera: Heiko Rahnenführer

Společnost: Legendary Units / Virus Undead

Natáčeno: Berlín, Německo

Hrají: Anna Breuer (Vanessa Luxová), Philipp Danne (Robert Hansen), Marvin Gronen (Patrick), Thomas Heubeck (Heber), Jesse Inman (Dicker Mann), Nikolas Jürgens (Eugen), Joost Siedhoff (profesor Bergen), Alex Attimonelli (zombie), Wolfgang Stegemann (zombie), Birthe Wolter (Marlene), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky (na obalu chybně uvedena němčina, neobsahuje český dabing)

Titulky: česky

Obraz: barevný /AL DVD5 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný