North Video – Komisař

Dalším možným (oznámeným) titulem se značkou North Video je na úterý 27. října 2009 za 49,- Kč film Komisař. Chtěli ho uklidit, tak mu nabídli náhradní místo. Brzy si ale uvědomí, že udělali jednu z největších chyb ve své kariéře.

Morton je ministr v Britské vládě, kterého premiér obětuje jako obětního beránka. Lidé si žádají něčí hlavu a teď bohužel přišla řada na tu jeho. Ale není všem dnům konec.

 

 

 

Je mu navrženo odejít do Bruselu a stát se tak Komisařem pro oblast průmyslu. Britská vláda má velký zájem na tom, aby tuto funkci vykonával právě on.

 

 

Morton tuto nabídku přijímá, i když se jeho žena odmítá přestěhovat. Možná, že krátké odloučení by jejich vztahu jedině prospělo a tak Morton odjíždí sám. Brzy po příjezdu se mu dostávají do rukou materiály, které obviňují jednu významnou společnost z výroby chemických zbraní. Přestože se to několika lidem nelíbí, pustí se Morton do hlubšího vyšetřování, které ho přivede k překvapivému závěru.

 

 

Proniká do sítě korupcí jak politických, tak hospodářských, čímž dává všanc svůj rodinný život, politickou kariéru, životy svých přátel i život svůj.

 

 

Jediný dostupný komentář praví:

 

Mimo dramatického příběhu plného intrik chemických průmyslových gigantů i politiků samotných, se zjevuje všechno, co o Evropské unii a Evropské komisi všichni tušíme. Že je to téměř bezmocný moloch poskládaný z druhé ligy evropských politiků, kterým zmítají mnohem silnější národní vlády a dokonce i nejsilnější hospodářské korporace. Film stojí na brilantním Johnu Hurtovi a pikantnosti bruselského prostředí.

 

Zadní strana obalu

Žánr: Thriller

Země původu: Belgie / Německo / Velká Británie / USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 108 minut

Původní název: The Commissioner

Světová premiéra: 21. února 1998 – Německo (Berlin International Film Festival)

Režie: George Sluizer

Námět: Stanley Johnson

Scénář: Christina Kallas, George Sluizer

Produkce: Luciano Gloor, Andreas Grosch, Christina Kallas, Jacqueline Pierreux, Marc Samuelson, Peter Samuelson, Hubert Toint

Hudba: Loek Dikker

Kamera: Bruno de Keyzer

Střih: Denise Vindevogel

Kostýmy: Jany Temine

Zvuk: Wolfgang Wirtz

Společnost: Canal+ / Eurimages / Metropolis Filmproduction / New Era Vision / Saga Film

Natáčeno: Belgie / Německo / Velká Británie

Hrají: John Hurt (James Morton), Rosana Pastor (Helena Moguentesová), Alice Krige (Isabelle Mortonová), Armin Mueller-Stahl (Hans Koenig), Johan Leysen (Horst Kramer), Simon Chandler (Peter Simpson), David Morrissey (Murray Lomax), James Faulkner (Gordon Cartwright), Alan MacNaughtan (Karl Ritter), Bill Bolender (Arthur Groom), Julian Wadham (premiér), Adrian Brine (prezident společnosti), Max Gold (Morton Lawyer), Kevork Malikyan (řecký komisař), John Abbott (právník komisaře), Sigo Lorfeo (italský komisař), Ian Halcrow (právník z TV), Judith Dawsonová (TV redaktorka), Tom Zahner (technik), James Vaughan (novinář), John Warnaby (Hugo), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky  

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3  

Bonus: z naší nabídky, žhavé novinky